De GTC Rally zet in het weekend van 12 en 13 juli  West-Brabant weer op zijn kop. De topwedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap opent vrijdagavond met zijn beroemde en befaamde “Nacht van Achtmaal”, geconcentreerd rond het dorp Achtmaal. Daar wachten drie doortochten op de uitdagende klassementsproef “De Hel”, afgewisseld met de proef van Rucphen-Klappenberg. Na deze openingsavond, volgt het hoofdgerecht zaterdag op Breda International Airport. De internationale luchthaven is op zaterdag 13 juli de ganse dag het decor van een uniek autosportfeest.

 

De GTC Rally gaat zaterdag natuurlijk verder. Het start- en finishpodium bevindt zich op het vliegveld, net als het volledige serviceterrein, waar de teams de rallywagens in topvorm houden. Bovendien wordt twee keer de showproef verreden op Breda International Airport.

 

 

Maar, er is veel meer te zien en te beleven dankzij het GTC Rally Festival, met enorm veel randanimatie met honderden show cars in de Show Paddock, maar ook supercars, dragrace kanonnen en muscle cars tijdens de Dragraces op de landingsbaan. Aangevuld met veel andere showelementen, zoals de Burnout Madness.
Voor liefhebbers van mul zand en stoere 4×4’s, is er de eerste editie van de NED Cross Country Rally, een wedstrijd die mee zal tellen voor de eb-NK Offroad Racing Series 2019. Zij mogen zich uitleven op een speciaal voor hen aangelegd onverhard parcours.

 

 

Tickets voor de GTC Rally en het GTC Rally Festival zijn trouwens al te koop, met aantrekkelijke kortingen voor de “Early Bird” weekendtickets (15 euro ipv 20 euro).
Surf snel naar www.gtcrally.eu voor alle informatie.

Foto’s: Clicks Rally Images en Kees Nouws