De GT4 European Series blijkt erg populair, met 25 bevestigingen voor de noordelijke Cup auto’s en een aantal andere teams is de interesse enorm groot in deze serie. De sluitingsdatum voor inschrijving van een volledig seizoen is voor 17 maart, twee weken voor de openingsronde in Italië (1 & 2 april).

Een maand voor de start van het seizoen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, hebben zich al 25 auto’s uit 13 teams en acht merken ingeschreven. Regerend GT4 European Series kampioenen PROsport heeft bevestigd weer van de partij te zijn en zal met nummer 1 gaan rijden op een van de snelle Porsches.

De serie is enthousiast over de toestroom van nieuwe teams dit seizoen, met RN Vision STS (Porsche Cayman), Sean Walkinshaw Racing (Nissan 370Z) en Bullitt Racing (McLaren 570S) deze inschrijvingen zijn reeds bevestigd. Meer bekende namen als Allied Racing, Ekris Motorsport, Scuderia Villorba, Sofia Car Motorsport, Las Moras Racing en Equipe Verschuur komen ook weer terug in dit seizoen.

Na een zeer succesvol debuut in 2016, zal de Reiter Young Stars cup weer terugkeren dit seizoen. Reiter Engineering zal aantreden met acht KTM X-Bow GT4 auto’s voor jonge, talentvolle coureurs in de hoop om zo in de voetsporen te treden van de 2016 winnaars Caitlin Hout en Marko Helistekangas en op deze manier kans maken op de overstap naar GT3 volgend jaar.

SRO Motorsports Group en Pirelli zijn ook blij om de lancering van de Pirelli Junior Cup aan te kondigen. De Pirelli Junior Cup is een nieuw initiatief om talentvolle coureurs het racen in de GT4 European Series mede te ondersteunen. Bij elk evenement van deze serie krijgt de beste jonge bestuurder, tussen de leeftijd van 16 en 26, een set van Pirelli banden om deze te gebruiken op het volgende evenement. Aan het einde van het seizoen 2017 zal de winnaar tevens de Pirelli Junior Cup Trophy ontvangen.

Ook nieuw voor dit seizoen is dat vijf van de zes Noord-Cup ronden live zal worden uitgezonden op het GT4 European Series YouTube-kanaal en de races op Misano, Nürburgring en Slowakije duren 60 minuten. De openingsronde in Misano zal worden gehouden in de nacht.

Max Braams (GT4 European Series Northern Cup Series Manager): “Het GT4 concept doet het echt goed in Europa. Een goed voorbeeld is de introductie van de Zuidelijke Cup en we zien een steeds groeiende interesse in het GT4 algemeen. Dit jaar, hebben een aantal teams en rijders besloten om toetreden tot de categorie GT4, die op een hoger, duurdere niveau reed dan voorheen. Ik kijk ernaar uit om wat belooft een zeer spannend raceseizoen te gaan worden met een fantastisch veld en een aantal nieuwe en sterke teams. ”

www.gt4series.com