Op zondag 9 oktober zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocrossdag in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel weer op het programma staan. Het ovale asfalt van “De Polderputten” zal dan opnieuw het strijdtoneel zijn voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross. Dit evenement mag jaarlijks steeds meer coureurs en racefans verwelkomen. Het is dan voor velen ook een dag om naar uit te kijken en een unieke kans voor de coureurs uit de autocross om met je racewagen eens op een andere ondergrond dan normaal gesproken actief te zijn.

Ook dit jaar zal het evenement weer doorspekt zijn met spanning, sensatie en vooral spektakel. Om het publiek een zo gevarieerd mogelijk programma te kunnen bieden hebben we uit alle sectoren van de autocross wel een klasse aan de start staan. Kortom voor elk wat wils. De races zullen om 11:30 uur beginnen.

autocross-auf-asphalt

Als klapstuk van de dag gaan we dit evenement dit jaar weer afsluiten met een zgn. CARAVAN-RACE. Hier kunt u meedoen met een auto die deze dag in één van de klasses heeft deelgenomen Uiteraard mag de trekhaak pas gemonteerd worden na de reguliere races. De caravan dient (vooraf reeds thuis) compleet ontdaan te worden van het volledige interieur.(anders wordt u niet toegelaten tot het terrein) De lege opbouw blijft dan over en deze mag alleen van binnen verstevigd worden met een kruislingse constructie van houten panlatten (22 x 42mm). Het trekkend voertuig is verplicht om het gehele voorraam af te dekken doormiddel van gaas, dit om rond vliegende caravanonderdelen buiten de auto te houden. Tijdens de race is alleen contact toegestaan ten opzichte van de caravan, contact tussen de auto’s is niet toegestaan. Er dient een minimaal aantal deelnemers te zijn om deze caravan-race door te laten gaan. Vooraanmelding is dan ook verplicht. Dit kan bij de N.N.O. via  het online inschrijfformulier op www.ovalracing-terapel.nl of 0599-413106.

caravan-race

Vooraanmelding/Inschrijving
Dit jaar dienen de deelnemers van alle klasses gebruik te maken van de voorinschrijving. Dit kan door middel van de NNO website, www.ovalracing-terapel,  waar het digitale formulier ingevuld en verstuurd kan worden naar de organiserende NNO. Er dienen per klasse minimaal 12 inschrijvers te zijn. Directe link naar inschrijfformulier is; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiuc4GhHfBBXzzzkI0L-jGWfG23yKg2JNZPZxjf3o9FR5Jzg/viewform

Voor meer informatie kan er telefonisch via 0599-413106 of per e-mail;  info@ovalracing-terapel.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. contact opgenomen worden met de organisatie.

De verplichte definitieve inschrijving voor alle klasses is op de wedstrijddag op het circuit. Deze vindt op zondagochtend 9 oktober vanaf 07.30 uur plaats in het autosportstadion “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

Standaardklasse tot 1400 cc
(ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

Standaardklasse tot 1600 cc
(geen verstevigde auto’s)

Standaardklasse tot 2000 cc
(geen verstevigde auto’s, voor licht verstevigde auto’s (alleen van binnenuit), zal bij voldoende deelname een aparte groep worden gecreëerd.)

Toerwagenklasse 
(opgevoerd en/of boven 2000 cc, ook 4 x 4 en turbomotoren en een complete, geen verstevigde carrosserie)

Vrije Standaardklasse
(verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in bochten is toegestaan)

Sprinters/Verlaagde VW Kevers
(van sprint 1600 tot en met superklasse en verlaagde kevers)

Rodeoklasse
(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan. Behalve de rolkooi ter bescherming van de
rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de rodeoklasse, ook in de zijkant. Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande
auto’s is streng verboden (geen bangeracties).

Gastklasse; Bangerstox (inmiddels maximum aantal van 50 deelnemers bereikt)
Ook dit jaar zullen de populaire en spectaculaire Bangerstox weer als gastklasse aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is op steeds meer circuits actief, onder andere op de gravel van Speedway Emmen. Deze reglementen zullen dan ook gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races. Let op, alleen de deelnemers met een Mylaps MX transponder worden opgenomen in de uitslag en het dagklassement.

sprinters-in-actie-in-een-bomvol-autosportstadion

Alle auto’s in alle klasses dienen op straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder wat betreft veiligheid voldoen aan de gestelde eisen zoals afgelopen jaren. Dit betekent o.a. goede roll-bar, brandvertragende overall, nekband, handschoenen, minimaal een 4-puntsgordel en een goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige NAB-licentie 2016  te hebben. Op het circuit zijn ook  daglicenties (€ 40,-) verkrijgbaar. En denk aan het geluid: max 95 dBA. Auto’s dienen dus voorzien te zijn van een goed dempende uitlaat.

Vanaf 8:00 uur start de Technische Keuring op het circuit. Om 11:00 uur is de verplichte rijdersbriefing waarna om 11:30 uur de wedstrijden starten.

Inschrijfgeld;
€ 5,- per auto, per klasse.
Eventuele daglicentie; € 40,-.

Entree;
Volwassenen € 13,- p.p.
Kinderen tot 15 jaar € 3,50 p.p.
65+ € 8,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:

NNO Ter Apel
Frits d’Haan      0528-265036
Robert Dreier    0599-413106
e-mail;               info@ovalracing-terapel.nl

poster-autocrossdag-9-oktober-nno-ter-apel