Een gezamenlijk auto-en motorsportweekend, dat staat de liefhebbers te wachten op 16 en 17 juli op het TT Circuit Assen. ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) en CRT (Circuit Rijvaardigheids Trainingen) hebben de krachten gebundeld en rijden die dagen hun wedstrijden in een gezamenlijk raceprogramma.

Wat ACNN betreft worden op zaterdag de Avenger Cup, de Open Sport Series en de PTC Cup verreden en zondag de BMW Ooperon Cup, Zilhouette Cup en de DTC. De PTC Cup rijdt samen met de dit seizoen debuterende CityBug Cup.

Die gecombineerde klasse brengt een groot startveld op het circuit en dat levert vele boeiende gevechten op. Of Ruben Lohuis (Nijverdal) zijn dominante positie ook in die combiwedstrijd kan handhaven moet maar worden afgewacht. Op het TT Circuit voelen vele coureurs zich uitstekend thuis en één daarvan is Rody Kuiper (Staphorst) Hij weet zich als nieuweling prima te manifesteren en bezet na Lohuis de tweede plaats in het Cupklassement. Weliswaar is zijn achterstand in punten fors – 51 – , maar in de afgelopen weken heeft Kuiper laten zien nauwelijks iets voor Lohuis te hoeven onder doen. Alleen weet de ervaren Nijverdaller steeds net iets voor Kuiper te finishen. Ook Ramon Tempelman (Nieuwleusen) en Rianne Bergman strijden mee om podiumplekken.

PTC Cup 25 Lohuis 5 Morien 8 Kuiper Foto Bert van Dalen

In de spectaculaire Avenger Cup, met de in Nederland geproduceerde racewagens, neemt de spanning toe. Co de Vet (Wieringerwaard) krijgt steeds meer tegenstand van de uit de motorsport afkomstige Martijn Polinder (Doornspijk). Polinder wist op het circuit van Meppen (D) zelfs enkele races op zijn naam te schrijven en daardoor fors in te lopen op De Vet. Ook Henk Maas (Delden) maakt kans op een hoge klassering.

Het is de vraag of Assenaar Henk Tappel zijn leidende positie in de BMW Ooperon Cup kan handhaven. De laatste weken is vooral Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) op dreef. Hij won twee races in Meppen en is in de winning mood, dus Tappel moet op zijn tellen passen. Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) is ook bij machte toe te slaan. Hij greep al vijf maal de tweede plaats en wil nu wel eens op de hoogste treden van het platform staan.

Topfavoriet in de Zilhouette Cup is Bernatrd Blaak (Erm). Hij hield zich in Meppen wat in, maar zal in Assen weer willen vlammen. Blaak is op weg naar zijn eerste titel in de Zilhouette Cup en heeft intussen een voorsprong opgebouwd van 15 punten op Jan Viersen (Haulerwijk) en 43 op Carlo Broeren (Epse). De equipe Hoekstra/Drenth (Zuidhorn) staat vierde, De mechanische problemen liggen achter het duo en in Meppen was er zelfs een overwinning te noteren. Misschien gaan de Groningers in Assen op herhaling.

BMW Ooperon Henk Tappel Foto Marc de Waart

In de DTC Cup gaan Bijzitter/Oosten aan de leiding in Groep 1 en Johan Hoogerwerf in Groep 2. Zij zullen er op het TT Circuit Assen alles aan doen om de eerste plek met hand-en-tand te verdedigen.

De gecombineerde races op het TT Circuit beginnen op zaterdag 17 juli om 09.00 uur met de motorklassen. De eerste race voor ACNN-auto staat om 13.30 uur gepland.

Op zondag 17 juli staat de eerste autotraining om 11.00 uur op het programma. De eerste ACNN-race om 14.25 uur.

De toegang is gratis, parkeren kan op de paddock en bezoekers ontvangen gratis het ACNN Cup Magazine. Twee dagen raceplezier, helemaal voor niets.