TeamNL-talent Glenn van Berlo is op het circuit van Paul Ricard bij de tweede ronde van het Euroformula Open kampioenschap in beide races in de top tien gefinisht. De 18-jarige Nederlander die uitkomt voor het Spaanse Drivex reed twee sterke races waarbij er met name in de afsluitende wedstrijd meer in had gezeten als hij niet door een concurrent in de rondte was getikt. In het rookie klassement van deze Formule 3-klasse eindigde Van Berlo met een tweede respectievelijk derde plaats twee keer in de top drie. “We hebben ten opzichte van het openingsweekend veel progressie geboekt. De racesnelheid is goed, alleen de kwalificaties moeten nog beter”, aldus Van Berlo.

Na de openingswedstrijden op de Hungaroring reisde het Euroformula Open kampioenschap voor de tweede ronde van deze Formule 3-titelstrijd naar het circuit van Paul Ricard. Met zijn twee negende posities bij zijn debuut in Hongarije op zak, wilde TeamNL-talent Glenn van Berlo in Frankrijk de volgende stap maken. De 18-jarige rijder uit Veghel wist echter dat dit wat posities betreft niet gemakkelijk zou worden aangezien het veld van de Euroformula Open op Paul Ricard was uitgebreid met een aantal sterke en ervaren deelnemers.

De kwalificatie voor race één leverde voor Van Berlo een twaalfde plaats op. Met zijn tijd bleef de voor Drivex uitkomende Nederlander slechts 0,3 seconden verwijderd van de zevende positie. Bij de start had de TeamNL-rijder meteen een plekje winst te pakken om in de tweede ronde met een mooie actie door te schuiven naar plek tien. Geruime tijd reed Van Berlo in het treintje dat de posities zeven tot en met twaalf bezette, maar ook nu weer bleek inhalen op Paul Ricard een lastige aangelegenheid. Met een fraaie actie lukte het Van Berlo echter toch in de 13de ronde de negende positie over te nemen. Door de strijd was er echter voor hem een gaatje gevallen en hoewel de Nederlander er nog wel in slaagde dit gat in de laatste drie ronden te dichten, was een aanval niet meer mogelijk en passeerde Van Berlo in de slipstream van de nummer acht als negende de finish. Van Berlo eindigde daarmee op een mooie tweede plaats in het rookie klassement.

Ook in de tweede wedstrijd moest Van Berlo vanaf de twaalfde positie beginnen. Bij de start boekte de Nederlander meteen weer een plaatsje winst, om even later op te rukken naar plaats tien. In de tweede ronde werd de Drivex-piloot echter bij het insturen van een bocht op het achterwiel aangetikt en spinde. Van Berlo kon zijn race als 14de vervolgen en lag even later 13de toen een rijder een fout maakte, waarna een aanvaring tussen twee rijders opnieuw twee plaatsen winst opleverde. Aangeland op plek elf begon de TeamNL-piloot vanaf de negende ronde snel in te lopen op de rijder voor hem om in ronde vijftien met een mooie uitremactie de tiende positie over te nemen. Met nog één ronde te gaan bedroeg het gat naar de rijder op plek negen een kleine twee seconden. In de laatste ronde wist Van Berlo dit nog terug te brengen tot 0,4 seconden, maar de race was net een ronde te kort om nog een positie winst te boeken. Met zijn tiende plaats was Van Berlo de derde rookie in het veld.

“We hebben veel vooruitgang geboekt. De racesnelheid was goed, maar de kwalificaties moeten beter. Daar kunnen we nog veel winnen. Het lukt nog niet om de piek van de banden maximaal te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat als we wat meer meters met de auto maken, ook dat gaat lukken. Het is een wereld van verschil of je de race vanaf plek vijf of twaalf begint. Dan zit je meteen bij de kop van het veld en niet vast in verkeer. De auto voelde nu alweer iedere keer beter aan, terwijl ik zelf ook steeds meer vertrouwen krijg. We blijven werken en alle puzzelstukjes zullen op een gegeven moment op de juiste plaats vallen. Ik ben tevreden met de progressie die we geboekt hebben, maar natuurlijk nog niet met de resultaten, want een negende en tiende positie is niet voldoende”, aldus Van Berlo, die uiteraard ook zijn Drivex-team en sponsors hartelijk bedankte.