Giedo van der Garde wordt één van de drie coureurs van Racing Team Nederland in het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Giedo (32) racete in de Formule 1 alvorens hij in 2016 kampioen werd in de European Le Mans Series en debuteerde in de 24 uur van Le Mans. Met Racing Team Nederland keert de Nederlander terug in de sportwagenracerij, nu in het wereldkampioenschap. Frits van Eerd, initiatiefnemer en één van de coureurs van Racing Team Nederland: “Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd. “Ons debuut in het wereldkampioenschap is een fantastische uitdaging, en ik vind het geweldig dat wij die nu aangaan met een rijder van dit kaliber.”

 

 

Giedo van der Garde: “Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze mooie kans geven. De ambities van het team spreken mij enorm aan en ik wil er graag deel van uitmaken. “Het wereldkampioenschap is super competitief en de 24 uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld. Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan. “Het doel is dat wij als team elkaar steeds beter weten te maken, zodat je uiteindelijk om het podium kunt rijden. Ik heb er ontzettend veel zin in! “In mijn debuutjaar in de langeafstandsracerij werd ik kampioen, maar in de 24 uur van Le Mans vielen we ’s ochtends uit. “Mijn liefde voor endurance racing, samen met de historie en romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om te beginnen met racen voor Racing Team Nederland.”

Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19.

Het WK telt 8 races op 6 circuits in 6 landen in Europa, Azië en Amerika.

Kalender FIA World Endurance Championship

5 mei 2018                           6 Hours of Spa-Francorchamps (B)

16/17 juni 2018                    24 Heures du Mans (F)

19 augustus 2018               6 Hours of Silverstone (19 augustus, Engeland)

21 oktober 2018                  6 Hours of Fuji 21 oktober (Japan)

18 november 2018             6 Hours of Shanghai (China)

17 maart 2019                     1500 Miles of Sebring (USA)

4 mei 2019                           6 Hours of Spa-Francorchamps (B)

15/16 juni 2019                    24 Heures du Mans (F)

 Het FIA World Endurance Championship is het wereldkampioenschap voor sportwagens. Zie www.fiawec.com

 De 24 uur van Le Mans is ’s werelds grootste autorace, sinds 1923 verreden op het stratencircuit rond de gelijknamige stad in Frankrijk. Met ruim 280.000 toeschouwers is de 24 uur van Le Mans het grootste eendaagse sportevenement van Europa. Zie www.lemans.org

LMP2 is de aanduiding van één van de typen raceauto’s die mogen meedoen aan het FIA World Endurance Championship. De LMP2-klasse is uitsluitend toegankelijk voor privéteams. In het wereldkampioenschap kent elke klasse een eigen klassement.

Dallara Automobili ontwikkelt en fabriceert auto’s voor o.a. alle toonaangevende raceklassen, waaronder Formule 1, IndyCar, de 24 uur van Le Mans en de DTM. Zie www.dallara.it