Afgelopen weekend reed Priscilla Speelman op het 1.900 km lange circuit Croix en Ternois in Frankrijk in de Superkart. Op vrijdag stonden er vijf vrije sessies op het programma waarbij de rijders de gelegenheid kregen om de karts aan te passen, wat afstellingen aan de karts uit te proberen en aan het circuit te wennen. Priscilla, elk weekend bijgestaan door Gideon Hornman, deed dit ook en, in tegenstelling tot de laatste ronde in Assen, bleek dit een weekend te zijn die wel de boeken in kan als geslaagd.

 

 

Op zaterdag werden er een training en twee kwalificatie- sessies gereden waarbij Priscilla in de eerste sessie een tijd liet noteren van 52.783 wat haar een derde plaats opleverde. In de tweede sessie pakte ze met een 53.249 de tweede plaats wat haar in de combined sessies een derde startplek gaf. Een goed uitgangspunt voor de eerste race die laat in de middag verreden zou gaan worden. Vol goede moed begaf Priscilla zich naar de start voor de 19 ronden durende race op het zonovergote Franse circuit alwaar de zeventien rijders vertrokken voor de eerste race.

“Tijdens de eerste kwalificatiesessie was het een stuk koeler dan dat het tijdens de tweede kwalificatie sessie zou zijn, dus ik wist dat het daar moest gebeuren. Ik reed toen de derde tijd en dit was uiteindelijk ook mijn startopstelling voor race 1 en 2. Tijdens de tweede kwalificatie hadden we wel nog een afstelling geprobeerd, maar mijn tijd was niet sneller. Tijdens race 1 had ik een slechte start,waardoor ik vanaf plek 16 aan de race begon. Gedurende de race heb ik mij terug geknokt tot aan de derde positie. Op een derde positie liggende reed ik op de laatste bocht af voordat de race afgevlagd zou worden. Toen ik te snel op het gas ging liep de motor vol benzine en had ik niet genoeg snelheid om de derde plaats te behouden en werd ik uiteindelijk vijfde,” laat Priscilla na afloop van de eerste race weten.

 

 

Op zondag werden er twee races gereden waarbij de eerste om 10.20 uur van start ging. Wederom voor 19 ronden leverde deze race haar een vierde positie op. “Tijdens de tweede race was ik in gevecht voor de tweede positie totdat een achterblijver roet in het eten gooide. Deze achterblijver liet degene voor mij voorbij en gooide toen de deur dicht, waardoor ik snelheid miste uitkomend uit de bocht en dus ingehaald werd door twee andere rijders. Deze race ben ik als vierde afgevlagd.”

PREMIO ROBAN BV De derde race, die over 25 ronden werd verreden, begon om 14.30 uur en daar pakte Priscilla heel mooi een tweede plaats.

“Door mijn resultaten in de eerste en tweede race mocht ik de finale race als vierde starten. Van de vorige twee races wist ik dat deze race een zware zou worden en had ik bedacht om in het begin niet te veel risico’s te nemen en mijn banden en remmen te sparen, zodat ik in de laatste rondes nog wat over zou hebben. Yannick de Brabander was dit weekend voor mij nog te snel, maar ik wist dat een tweede plek mogelijk zou moeten zijn. Na de start lag ik vijfde en de 3 coureurs, Leo Kurtsjens, Alexandre Sebastia en Recardo van Dijk voor mij waren flink in gevecht. Ik heb me buiten deze gevechten gehouden om mijn materiaal te sparen. Toen Leo en Alexandre na een paar ronden wat harder gingen rijden kon ik Recardo inhalen en lag ik dus op p4. Een paar ronden later ging Leo zijn kart kapot en lag ik op de derde plaats achter Alexandre. Ik had bedacht dat ik constant wel wat druk zou zetten, maar dat ik vijf rondes voor het einde de druk zou gaan opvoeren en dat ik Alexandre dan zou kunnen inhalen. Maar met nog 4 ronden te gaan kwam Alex niet goed uit de laatste bocht en kon ik hem toen al inhalen en lag ik dus op p2. De volgende ronde zag ik dat Alex langs de kant van het circuit stond en heb ik de overige ronden safe uitgereden, waardoor ik dus tweede ben geworden,” laat een zeer tevreden Priscilla Speelman na afloop van het race weekend weten.

 

 

Priscilla Speelman wordt ondersteund door de volgende sponsoren: MSS Transport, DCB Energy, MuskoRacing, Bas, ATL renting, De Kort trailerservice, Aleco Sport Vision, TB Daf, Deko Sign en Premio Roban BV.