De GAMMA Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa, krijgt op 6 en 7 augustus 2016 opnieuw de indrukwekkende Formule1-bolides van het BOSS GP kampioenschap aan de start. De races tijdens GAMMA’s GRATIS racedag zijn de enige gelegenheid voor Formule1-liefhebbers om auto’s als die van 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel, in actie te zien op Nederlandse bodem.

Ingo Gerstl - STR10

 Hockenheim, Red Bull Ring, Nürburgring, Imola, Monza, Brno en Assen. Een illuster rijtje racecircuits vormt de 2016 kalender van BOSS GP, één van de meest spectaculaire en snelste raceklassen in Europa. BossGP is een unieke serie in de internationale autosport die het de fans mogelijk maakt om de voorheen onbereikbare prototypes uit de hoogste autosportregionen van dichtbij te ervaren. In de ‘Big Open Singe Seaters’ klasse staan uiterst kostbare bolides aan de start, waarvan sommige nog maar enkele jaren geleden deel uitmaakten van het FIA Formule1-wereldkampioenschap. Zo werden beide races tijdens de GAMMA Racing Day-editie van 2015 gewonnen door Ingo Gerstl met de razendsnelle Scuderia Toro Rosso F1-bolide die enkele jaren geleden nog in handen was van 4-voudig wereldkampioen Formule1 Sebastian Vettel. Bij de laatste race van het jaar in Dijon snoepte Gerstl het ronderecord af van Klaas Zwart dat hij zette met zijn ex-Mark Webber Jaguar R5 F1. De meest recente F1-inschrijving komt op naam van Fransman Didier Sirgue met een 2011 Williams FW33 F1 zoals die gereden werd door Rubens Barrichello en Pastor Maldonado.

 BOSS GP kent 3 categorieën. In de ‘Open’ categorie starten Formule1-auto’s en vergelijkbare bolides met bouwjaren vanaf 1997. In de ‘Formula’ categorie wordt geracet met F1-bolides actief van 1992 tot 1996 en auto’s uit GP2, Champ Car, Indy Car én de bulderende V12-bolide uit Superleague Formula. De ‘Master’ categorie kent een startveld met auto’s uit F1 en Indy Car actief tot 1991, F3000, Nissan V6 en World Series by Renault.

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf eind juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. De verkoop van paddockkaarten is inmiddels van start gegaan op www.gammaracingday.nl.

Start Boss GP GAMMA Racing Day 2015