De GAMMA Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa, krijgt op 5 en 6 augustus 2017 opnieuw de indrukwekkende Formule 1-bolides van het BOSS GP kampioenschap aan de start. Daarmee is de eerste én meteen de snelste raceklasse voor de 2017-editie van GAMMA’s GRATIS racedag op het TT Circuit Assen bevestigd.

 Na 9 jaar nieuw officieel baanrecord
Tijdens de 2016-editie van de GAMMA Racing Day reed regerend kampioen Ingo Gerstl met zijn Torro Rosso STR1 F1 in de dertiende ronde een tijd van 1.19.371. Dat is een verbetering van het ronderecord gezet in 2007 tijdens de Champ Car Grand Prix door Dan Clarke en slechts een seconde langzamer dan de absolute snelste ronde op naam van Sébastien Bourdais. Alsof dat nog niet voldoende eer was, mocht de Oostenrijker de trofee voor de winst in ontvangst nemen uit handen van niemand minder dan 2-voudig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinnen.

BOSS GP bestaat uit twee klassen. De open klasse staat bekend als de klasse van de grootste, snelste en meest waanzinnige Formule 1-bolides, Champ Cars en Indycars, met als grootste geweldenaren de Toro Rosso STR1, de ex-Mark Webber Jaguar R5 F1, de Williams FW33 F1, Minardi F1 en de Benetton B197 F1. In het Formula klassement neemt de brute Panoz V12 Superleague Formula bolide het op tegen de ex-Doornbos Champcar World Series bolide in een veld vol bloedsnelle GP2, F3000 en World Series auto’s.

“To BOSS GP fans, August means GAMMA Racing Days. And of course the series will again be part of the Dutch high calibre racing feast, held in front of 120,000+ fans at the notorious TT Circuit in Assen”, aldus BOSS GP, bij de bekendmaking van de 2017 racekalender.

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.