Freek Schothorst debuteert komend weekend in de Eurocup Formule Renault 2.0. De 21-jarige simracer, die vorig jaar finalist was in de McLaren-wedstrijd World’s Fastest Gamer, gaat op de Hungaroring van start voor MP Motorsport.

 

 

Eerder dit jaar reed Schothorst al voor MP in de SMP Formule 4 NEZ. Op het circuit van Smolensk haalde hij toen twee keer het podium. Hij zet nu één stap hoger en wordt de nieuwe Formule Renault 2.0-teamgenoot van Christian Lundgaard en Alex Peroni in het Eurocup-team van MP Motorsport.

“Het F4-weekend in Smolensk verliep erg positief”, aldus Schothorst, “en sindsdien zijn we gaan focussen op de Formule Renault. We hebben een aantal dagen getest en denken dat dit een goed tijdstip is om echt in actie te komen. Opnieuw met MP, want daar heb ik een logische klik mee: het is een Nederlands team en mijn broer Steijn heeft ook al voor ze gereden. Het is wel een sprong in het diepe, dat realiseer ik me. Toch heb ik hoge ambities: top-15 moet te doen zijn, ook al weet ik hoe moeilijk het is om halverwege een seizoen in te stappen. Het belangrijkste is dat ik goede progressie boek en veel leer van Christian en Alex. Aan de Hungaroring zal het niet liggen. Daar heb ik veel sim-ervaring mee, het circuit ligt me heel erg.”

“Ik ben heel blij om Freek terug te verwelkomen in ons team”, zegt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Freek heeft natuurlijk een ander pad bewandeld naar de autosport dan de meeste jonge talenten vandaag de dag. Hij heeft alleen F4 voor ons gereden, maar door zijn jaren als gamer heeft hij wel veel simulator-ervaring met auto’s met veel meer vermogen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij goed met de Formule Renault overweg kan.”

Schothorst heeft beperkte kartervaring, maar maakte in plaats daarvan snel naam in de simwereld. Daarin is hij in topniveau actief sinds 2014. In 2017 won Schothorst de iRacing-sectie van de McLaren-wedstrijd World’s Fastest Gamer. In de finale bereikte hij vervolgens de tweede plaats. Schothorst maakt ook deel uit van Team Redline, het befaamde simteam waarvan ook Max Verstappen en simulatorgoeroe Atze Kerkhof lid zijn.