Na een niet vlekkeloos verlopen kwalificatie voor de GT World Challenge op de Nürburgring stond er voor Jeroen Bleekemolen, Timo Bernhard en Simona de Silvestro niets anders op dan vanaf P25 aan een inhaalrace te beginnen. Daar slaagde de Porsche 911 GT3-R van Rowe Racing zeker in getuige de P9 aan de finishlijn. Bleekemolen keek dan ook terug op een geslaagde 6 uursrace.

 

 

Nürburgring – Na een niet vlekkeloos verlopen kwalificatie voor de GT World Challenge op de Nürburgring stond er voor Jeroen Bleekemolen, Timo Bernhard en Simona de Silvestro niets anders op dan vanaf P25 aan een inhaalrace te beginnen. Daar slaagde de Porsche 911 GT3-R van Rowe Racing zeker in getuige de P9 aan de finishlijn. Bleekemolen keek dan ook terug op een geslaagde 6 uursrace.

“We hebben alle drie in de kwalificatie niet het maximale eruit gehaald”, vertelt Bleekemolen na afloop van de race. “Ik had last van verkeer en er is een ronde afgepakt. Het gemiddelde van drie tijden telt en we moesten het doen met P25. We hebben vervolgens op zondag een mooie race kunnen rijden. Langzaam maar zeker zijn we naar voren gekomen. De snelheid was echt goed. Het is een enorm competitief startveld en eigenlijk is het een soort sprintrace over 6 uur. Iedereen vecht voor zijn plekje en ook ik heb fraaie gevechten gehad.”

 

 

Na de GT World Challenge kan de blik voor Bleekemolen op de 24 uur van Le Mans op 19 en 20 september. Vorig jaar kwam de coureur als klassewinnaar over de finishlijn, maar werd de zege hem afgepakt. Daarom spelen er behoorlijk wat revanchegevoelens. “Maar we willen ook goed presteren omdat we er goed voor staan in het wereldkampioenschap. We staan nu derde en in Le Mans tellen de punten dubbel. Als je daar scoort, doe je goede zaken. Het zal een heel andere 24 uur worden dan we gewend zijn. Er mag geen publiek bij aanwezig zijn en Le Mans is een echt publieksevenement. Het zal een vreemde gewaarwording zijn, maar we gaan er voor.”