Het TT Circuit Assen is van 17 juli t/m 20 juli a.s., het kloppende hart van het meest innoverende auto evenement na de Formule 1. Wetenschappers van de toekomst, demonstreren in de praktijk de laatste stand van zaken op het gebied van automobiel innovatie.  Deze innovaties zal het publiek later terug zien in de auto’s die op de weg worden gebruikt. Hier krijgen de engineers van de toekomst de kans hun talenten te laten zien.

 

37 teams uit 17 landen doen mee aan de Formula Student NL op het TT Circuit Assen, waarvan zes teams uit Nederland. Het programma bestaat uit diverse onderdelen, waarop prestatie en betrouwbaarheid worden beoordeeld. Zo wordt de pure snelheid getest in de acceleratieproef en uit de endurance test blijkt of de techniek het volhoudt onder extreme belasting.

De endurance race op donderdag moet met name de laatste stand van zaken op het gebied van duurzaamheid aantonen. In hoeverre kan een elektrische auto het echt opnemen tegen de traditioneel aangedreven auto. Deze duurzaamheidstest is een race over 22 kilometer op de TT Junior Track. Het volledige programma is te vinden op formula-student.nl

De Formula Student NL wordt georganiseerd door Tiltworks,  Paul Sieljes en Nick van Eerten.