Op 14 2019 mei kondigde Chase Carey, CEO van Formula One Management (FOM), aan dat de F1 na een afwezigheid van 35 jaar terugkeert naar Zandvoort in 2020. Racefans moeten zich eerst registreren als ze tickets willen aanvragen. Registreren kan nog tot en met zondag 16 juni 2019.

De Formule 1 wilde racen op nieuwe locaties maar wilde ook terug naar legendarische locaties in Europa. Om die reden keert het grootste motorsport evenement in de wereld terug naar Zandvoort. In de afgelopen jaren heeft Nederland een opleving van de interesse in de Formule 1 in Nederland gekend, voornamelijk als gevolg van de wijdverspreide ondersteuning voor Max Verstappen en de zee van oranje fans als resultaat bij zoveel F1-races.

Ticketverkoop
Onderzoek heeft aangetoond dat de belangstelling voor een Nederlandse Formule 1-race in Nederland aanzienlijk is. De verwachting is dat de vraag naar toegangsbewijzen groter zal zijn dan het aanbod. Tickets worden verkocht via een registratie- en toewijzingsproces dat gebruikelijk is bij andere grote evenementen zoals de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap voetbal.

Met andere woorden racefans voor de Dutch Grand Prix moeten zich eerst registreren om tickets te kunnen aanvragen. De registratieperiode loopt nog vier dagen tot zondag 16 juni 2019. Registratie is gratis en zonder enige verplichting.

Alle mensen die zich vóór 17 juni registreren, hebben een gelijke kans om vervolgens  kaarten aan te vragen. Wanneer de vraag groter is dan het aanbod worden de kaarten toegewezen door middel van loting.

Na 17 juni ontvangen alle mensen die geregistreerd zijn een unieke link waarmee ze toegang krijgen tot de ticketportal (www.DutchGP.com) om kaarten aan te kunnen vragen. Zodra de aanvraagfase is gestart, hebben racefans twee volledige weken om hun verzoek in te dienen.