Tijdens de wintermaanden organiseert Circuit Zandvoort jaarlijks het Winter Endurance Kampioenschap. Ook auto’s uit de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup kunnen nu deelnemen aan het Winter Endurance Kampioenschap. De eendaagse evenementen vinden komende winter plaats op zaterdag 24 november, 5 januari en 2 maart. Deelname aan dit kampioenschap is een uitstekende mogelijkheid voor coureurs en teams om actief te blijven in de winterperiode, maar ook voor nieuwe coureurs die willen kennismaken met de Ford Fiesta’s.

 

 

De teams die momenteel in de populaire Ford Fiesta Sprint Cup deelnemen, hebben de handen ineengeslagen om een spannende en betaalbare competitie op te zetten binnen het Winter Endurance Kampioenschap. Het gezamenlijke doel is om bij elk evenement circa 8 auto’s aan de start te brengen. De auto’s zullen rijden in de specificaties van de Ford Fiesta Sprint Cup, met uitzondering van de banden. Er zal gereden worden op intermediates vanwege de langere levensduur, goede eigenschappen in koude en natte omstandigheden en betaalbaarheid.

 

 

De compacte evenementen vinden telkens plaats op één dag. De kwalificatie duurt 30 minuten en aansluitend wordt de race van 4 uur gehouden. Bij de traditionele Nieuwjaarsrace heeft men de unieke mogelijkheid om in het donker te racen. Tijdens de race is elk team verplicht tenminste 3 pitstops te maken voor een rijderswissel, tankstop en mogelijke bandenwissel. Minimaal 2 en maximaal 4 rijders per raceauto zijn toegestaan. Per Ford Fiesta wordt een speciaal inschrijfgeld van 700 euro per race berekend i.p.v de reguliere 900 euro. Er wordt nog werk gemaakt van partners die een prijzenpot beschikbaar stellen voor deelnemers in de Ford Fiesta’s. Het gebruik van een gezamenlijke VIP-box voor ontvangst van relaties behoort ook tot de mogelijkheden.

 

 

Nederlandse teams die Ford Fiesta’s beschikbaar hebben voor het Winter Endurance Kampioenschap zijn de volgende:

Bas Koeten Racing (4)               (Jelle Koeten – 0626522216)

Ferry Monster Autosport (3)      (Ferry Monster – 0641565860)

Johan Kraan Motorsports (3)    (Johan Kraan – 0628181871)

Dekker Racing (3)                      (Marcel Dekker – 0641560451)

Stuart Racing Team (2)              (Liroy Stuart – 0623914173)

Inschrijvingen kunnen gedaan worden bij Circuit Zandvoort (Menno Weeda, menno@circuitzandvoort.nl).
Foto’s: Chris Schotanus/Essay produkties