Onder perfecte omstandigheden trapten 21 FFR-FOR coureurs en 3 gasten van de HRA het seizoen 2022 af met twee races op de beroemde Hockenheimring. Het veld kende verschillende nieuwe rijders die zich bij de FFR-FOR voegden, en ook een welkome terugkeer van enkele oude bekenden.

Marvin Brandl in zijn Formule Opel na het op een ronde zetten van Gerhard Hauschulte (#41) en Bernardo Meyer (#33) in hun FF 1600.

In race 1 domineerden de Formule Opels van Marvin Brandl (DEU) en Bernd Suckow (DEU) het veld, terwijl de FF Zetec van Pascal Monbaron (SUI) en de Formule Opel van Georges Tomsen (BEL) hen op de hielen zaten. De vier wagens liepen langzaam uit op de rest van het veld, tot een probleem met de ophanging Monbaron dwong de achtervolging te staken. Hij slaagde hij er in over de streep te komen net in een halve seconde voor de tweede Zetec, bestuurd door Henry Clausnitzer, terwijl Rookie Julian Labitzke (DEU) als derde eindigde. De FF 2000 klasse werd fel bevochten, maar uiteindelijk nam Andreas Menzner (DEU) de leiding en kwam over de streep vóór Onno Zuidema (NED) en Henk van der Spoel (NED). In de FF 1600 klasse won Dieter Häckel (DEU) de eerste plaats, aanvankelijk op de voet gevolgd door Roel Mulder (NED), ook al is de auto van de laatste een jaar of tien ouder. De derde plaats in de FF 1600 klasse werd ingenomen door Tim Roser (DEU).

Voor de tweede race op zaterdag ontbraken een paar auto’s door technische problemen. Dat betekende niet dat het minder interessant was, ook al haalden aan het eind dezelfde winnaars het podium. Nadat hij eerder ‘zijn’ raceauto’s op de baan had bewonderd, werden de bekers tijdens de prijsuitreiking overhandigd door Peter Hass, die in zijn vroegere functie als chef van Opel Motorsport betrokken was bij de oprichting van de Formule Opel raceklasse.

Een van de nieuwe FFR-FOR rijders dit weekend was Wichard Theunissen uit Nederland. Hij stapte onlangs over op een Van Diemen RF82 (FF 2000), na een aantal jaren met klassieke toerwagens geracet te hebben. ‘In de derde ronde van race 2 viel ik helaas uit door een technisch probleem, maar heb ik intens genoten van de ervaring,’ zei Wichard. ‘De FFR-FOR coureurs zijn ze erg competitief op de baan, maar op de paddock zijn zij, en de organisatoren, erg behulpzaam geweest. Voor mij persoonlijk is er nog veel onbenut potentieel en ik kijk ernaar uit om aan meer raceweekenden mee te doen.’

De felbevochten strijd om het FF 2000 podium met Onno Zuidema (#69), Andreas Menzner (#8) en Henk van der Spoel (#59).

Voor het volgende evenement verplaatst de FFR-FOR zich naar Frankrijk, voor de Historic Tour Dijon, op 6, 7 en 8 mei.

Over de FFR-FOR
Samen met de HRA maakt de FFR-FOR deel uit van de AvD Historic Race Cup voor formule wagens. Aan de serie doen zowel carrière-georiënteerde coureurs mee als amateurs en liefhebbers, in de klassen Formule Ford 1600, FF Zetec, FF 2000 en Formule Opel. Met hun recht-toe-recht-aan techniek bieden deze de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het racen met formulewagens. De gecombineerde HRA en FFR-FOR grid brengt gewoonlijk coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met raceweekenden in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en de Tsjechische Republiek. Voor meer informatie: www.ffr-for.eu.