Het was een indrukwekkende line-up van formulewagens op zaterdag 8 mei. De FFR-FOR formulewagens gingen samen aan de start met de HRA (Historic Racecar Association) voor twee races op Hockenheim, als onderdeel van de FHR Spring Classic. Meer dan 35 formulewagens stonden op de startgrid; een indrukwekkend aantal aangezien rijders uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Nederland nog niet kunnen deelnemen vanwege Covid restricties.

Op zaterdag 8 mei bundelden de FFR-FOR formulewagens hun krachten met de HRA voor twee races op Hockenheim, als onderdeel van de FHR Spring Classic, met meer dan 35 formulewagens op de grid.

In race 1 kwam de HRA-groep als eerste de baan op, 30 seconden later gevolgd door de FFR-FOR Formule Fords en Formule Opel Lotus. Na de rollende start duurde het niet lang voordat Marvin Brandl (Formule Opel), Max Wuttke (FF 2000), Jo Zosso (FF Zetec) en Georges Tomsen (Formule Opel) de langzamere HRA-coureurs hadden ingehaald, wat resulteerde in een aantrekkelijke en competitieve race. Aan het einde van de 1ste race won Klaus-Dieter Häckel de FF1600 klasse, Max Wuttke de FF2000 klasse, Jo Zosso de FF Zetec, terwijl Marvin Brandl de eerste prijs pakte bij de Formule Opel.

In race 2 deed zich in het gedrang na de rollende start een onfortuinlijk incident voor toen de banden van Jo Zosso en Sarène Ziffel (FF Zetec) in contact kwamen. Hierdoor spinde Sarène en kwam ze in botsing met Georges Tomsen (Formula Opel), wat leidde tot een rode vlag situatie. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het duurde even voor de race kon worden hervat.  Na de herstart leek race 2 sterk op race 1, met veel actie op de baan en dezelfde klassewinnaars.  Interessant was verder dat Julian Labitzke (FF Zetec), op zijn eerste racedag ooit, er in slaagde om ook op het podium te komen, met een 3de positie in race 2.

Julian Labitzke (FF Zetec) wist op zijn eerste racedag ooit ook op het podium te komen, met een 3e positie in race 2.

De race condities waren uitstekend waardoor dit weer een geweldige circuit dag was voor de FFR-FOR, ook dankzij de medewerking van de FHR organisatie en de HRA. De volgende race van de FFR-FOR vindt plaats op het Most Autodrom in Tsjechië, voor het Europese NASCAR-evenement op 18-20 juni.

Over FFR-FOR
Bij de FFR-FOR-raceserie doen zowel beginnende coureurs als amateurs en liefhebbers mee. De FFR bestaat uit Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-rijders, terwijl de FOR-auto’s afkomstig zijn uit de eenzitterseries van de Formule Opel, die van 1988 tot 2000 reden. De gecombineerde FFR-FOR-grid brengt coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met circuitdagen in Duitsland, Frankrijk, België en Tsjechië. Sinds 2017 maakt de FFR-FOR serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd.