Fernando testte de Toyota Hilux al eerder, namelijk in maart jl. in Zuid-Afrika. Hierna nam hij het besluit zijn toch al indrukwekkende autosportcarrière uit te breiden met rallyrijden. De verandering van racen op asfalt naar rallyrijden over gravel en zandduinen leverde fikse uitdagingen op maar Fernando leerde snel. In Namibië werd hij bijgestaan door voormalig Dakar-winnaar Giniel de Villiers, die eveneens deel uitmaakt van het rallyteam van Toyota GAZOO Racing.

 

Bijna 2.500 kilometer

Terwijl Fernando zoveel mogelijk tijd achter het stuurwiel van de Toyota Hilux doorbracht, hield Giniel zich bezig met het testen van diverse componenten van de 2020-editie van de rallyauto. In totaal legde het team een afstand af van bijna 2.500 kilometer, verspreid over drie dagen. Meer tests staan gepland voor later dit jaar.
“Ik zie de voorbereidingen vooral als een groot avontuur en probeer mezelf elke keer als ik in de auto stap te verbeteren”

 

 

Indrukwekkende vooruitgang

Glyn Hall, Team Principal: “De vooruitgang die Fernando deze week geboekt heeft, is indrukwekkend. Het is duidelijk dat hij veel talent heeft en dat hij dit talent goed weet te benutten. Het is belangrijk voor hem dat hij de auto in de woestijn leert kennen en dat hij weet om te gaan met de verschillende terreinoppervlakten. Hij bestuurt de Hilux heel doelbewust en we kijken dan ook uit naar zijn deelname aan de volgende ronde van de South African Cross Country Series die in september plaatsvindt.”

 

Steeds beter onder de knie

Fernando Alonso: “Ik ben ontzettend blij met mijn vooruitgang en krijg het rallyrijden steeds beter onder de knie, vooral dankzij mijn mentors Giniel en Glyn. Ik zie de voorbereidingen vooral als een groot avontuur en probeer mezelf elke keer als ik in de auto stap te verbeteren. Als autocoureur beschik ik over een continue competitiedrang die zich precies op het juiste moment laat gelden. Ik moet nog veel leren, maar de expertise van Toyota GAZOO Racing maakt het wat draaglijker. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op de stappen die ik nog moet maken.”

 

Snelle leerling

Giniel de Villiers: “Fernando is een snelle leerling en bovendien erg talentvol. Hij voelde zich al snel thuis in de Hilux en als hij zo doorgaat, zie ik voor hem geen belemmeringen om de uitdagingen van de Dakar Rally aan te gaan. Hij pakt het uiterst professioneel aan en is heel gedisciplineerd. Ik kijk ernaar uit om onze gezamenlijke reis voort te zetten.”