Het Extrication Team van TT Circuit Assen heeft dit jaar de prestigieuze FIA Best Team of Officials Award gewonnen! Het team kreeg de bij de prijs behorende fraaie FIA-bokaal gisterenavond overhandigd door Peter Dorn, voorzitter van de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF). Extrication Team Assen verdiende de onderscheiding met de opvallende prestaties tijdens de FIA Extrication training eerder dit jaar in Duitsland en hun inzet tijdens KNAF Veiligheidstrainingen.

1480513959-dsc_6918

 

Een Extrication Team heeft op het circuit tot taak om een rijder snel en op de juiste manier uit een gecrashte auto te halen. Dit vereist veel training, inzet en toewijding. In februari van dit jaar nam het Extrication Team van TT Circuit Assen deel aan de jaarlijkse FIA Extrication training op het Duitse circuit van Oschersleben en onderscheidde zich door tijdens het examen, van alle Extrication teams in de wereld, een van de hoogste scores te behalen.

Naast het regelmatig zelf trainen, geven leden van het Extrication Team Assen, samen met leden van het Extrication Team Zandvoort, in het kader van de KNAF Veiligheidstraining de workshop levensreddend handelen. Daarmee dragen deze specialisten de kennis die zij onder andere opdoen bij de FIA-training, weer over aan andere officials uit alle takken van de autosport, en wordt de veiligheid op de Nederlandse circuits, banen en klassementsproeven naar een nog hoger niveau getild.

1480513941-dsc_6940

De prestaties van het Extrication Team Assen en hun inzet tijdens de KNAF Veiligheidstraining waren voor de KNAF als overkoepelende Nederlandse autosportfederatie aanleiding om het team bij de wereld overkoepelende autosportfederatie FIA voor te dragen voor de FIA Best Team of Officials Award 2016. De FIA ondersteunde de voordracht en derhalve mocht KNAF-voorzitter Peter Dorn gisterenavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNAF, namens de FIA en de KNAF, de fraaie bokaal behorende bij de FIA Best Team of Officials Award 2016 aan Extrication Team Assen overhandigen.

Dat de Nederlandse Extrication teams op een zeer hoog niveau acteren, mag wel blijken uit het feit dat de FIA Best Team of Officials Award in 2014 werd toegekend aan het Extrication Team van Circuit Park Zandvoort.