Eurol is voor het derde jaar partner van het Toyota GAZOO Racing Team. Samen met het Toyota fabrieksteam werd in 2019 voor het eerst de Dakar Rally gewonnen en eindigde het team in 2020 op de tweede plek. De samenwerking met TOYOTA GAZOO Racing levert voor Eurol een waardevolle bijdrage in de ontwikkeling van hoogwaardige smeermiddelen voor race- en rallywereld en andere aanverwante marktsegmenten.

TOYOTA GAZOO Racing neemt met vier teams deel aan de Dakar Rally 2021, die op 3 januari 2021 van start in Jeddah, Saoedie-Arabië. Het fabrieksteam zal bestaan uit Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel; Giniel de Villiers en navigator Alex Haro; Henk Lategan en navigator Brett Cummings; en Shameer Variawa en navigator Dennis Murphy.

Glyn Hall, Manager Director van het TOYOTA GAZOO Racing team: ”We hebben al vele jaren een nauwe samenwerking met de engineers van Eurol. Eurol is een innovatieve smeermiddelfabrikant met een hoog kennisniveau. Met hun hoogwaardige smeermiddelen leveren ze een directe bijdrage aan onze successen in de zwaarste rally ter wereld.”

Martijn Pfeiffer, Managing Director van Eurol: “We zijn blij dat we wederom partner zijn van dit prestigieuze Dakar fabrieksteam. Onze samenwerking helpt ons in het ontwikkelen van de beste smeermiddelen voor de racerij, maar ook voor andere marktsegmenten zoals de industrie, heavy duty en elektrische voertuigen. We zien met veel vertrouwen uit naar het vervolg van onze mooie samenwerking.”

Over Eurol
Eurol is de grootste Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en is actief in meer dan 80 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, reinigings- en onderhoudsproducten en technische vloeistoffen. Eurol bedient daarmee uiteenlopende segmenten zoals de automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepvaart. Eurol producten dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. Het gebruik van Eurol producten in de motor- en autosport, waaronder de Dakar Rally, is het ultieme bewijs voor de premium kwaliteit. In deze zware tak van sport zijn ook de speciaal smeermiddelen Eurol Specialty Lubricants met SYNGIS Technology ontstaan. Deze technologie zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden, met kostenbesparing en meer efficiency als gevolg. Alle Eurol producten worden geproduceerd met de ‘Quality is in our nature’ belofte als uitgangspunt. Eurol medewerkers zetten zich met passie in om voertuigen en machines de perfecte smering te geven onder alle omstandigheden.