In de trend naar motoroliën met een lage viscositeit introduceert Eurol de Elance FE 0W-20 en Ultrance ECO 0W-20. Beide volsynthetische motoroliën zijn ontwikkeld voor nieuwe generaties diesel- en benzinemotoren en dragen bij aan brandstofbesparing en Co2 reductie zonder afbreuk te doen aan de slijtagebescherming.

De Eurol Elance FE 0W-20 is een volledig synthetische mid saps motorolie, geformuleerd om te voldoen aan de RN 17 FE-specificatie. Deze motorolie is geschikt voor specifieke benzine- en dieselmotoren (Euro 6d vanaf medio 2018) van Renault en Dacia en voor voertuigen waarvoor ACEA C5 is voorgeschreven. Het product is verkrijgbaar in een 1 liter fles, 20 liter Bag in Box en een 210 liter vat.

De Eurol Ultrance ECO 0W-20 is een volledig synthetische motorolie geschikt voor personenauto’s, bestelwagens en SUV’s. De Ultrance ECO 0W-20 is breed toepasbaar en voldoet aan de OEM normen. Het product is verkrijgbaar in een 1 en 5 liter fles, 20 liter Bag in Box, 60 liter drum en een 210 liter vat.

Voor de geschiktheid van deze motorolie voor specifieke voertuigen verwijst Eurol naar de olieadviseur op www.eurol.com of de Eurol olie-app.

Over Eurol
Eurol is de grootste Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en is actief in meer dan 80 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, reinigings- en onderhoudsproducten en technische vloeistoffen. Eurol bedient daarmee uiteenlopende segmenten zoals de automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepvaart. Eurol producten dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. Het gebruik van Eurol producten in de motor- en autosport, waaronder de Dakar Rally, is het ultieme bewijs voor de premium kwaliteit. In deze zware tak van sport zijn ook de speciaal smeermiddelen Eurol Specialty Lubricants met SYNGIS Technology ontstaan. Deze technologie zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden, met kostenbesparing en meer efficiency als gevolg. Alle Eurol producten worden geproduceerd met de ‘Quality is in our nature’ belofte als uitgangspunt. Eurol medewerkers zetten zich met passie in om voertuigen en machines de perfecte smering te geven onder alle omstandigheden.