In de ateliers van EMG Motorsport, gelegen in het Belgische Neeroeteren, heerst momenteel een gezonde stress. Edgard Terium en zijn troepen zijn immers in de laatste fase gekomen van de voorbereidingen voor het nieuwe autosportseizoen dat zich voor het Limburgse team opnieuw als druk bezet aankondigt. Met een strijd in drie kampioenschappen en een gooi naar de overwinning in de 1000Km van Palanga is EMG Motorsport in 2016 opnieuw een hoofdrolspeler op de scène van de Belgische circuitracerij.

Belcar EMG - BMW E46

In het recente verleden werd de hoofdbrok van hun programma gevormd door de Supercar Challenge, maar dit jaar gaat het Belcar Endurance Championship met die eer aan de haal. “Als team stellen wij enkele kampioenschappen voorop, maar uiteindelijk zijn het wel de rijders die beslissen”, opent teambaas Edgard Terium. “Zo koos Steve Vanbellingen voor de 24 Hours of Zolder en de vier overige Belcar wedstrijden. Steve zal elk van deze races afwerken met een BMW E92 GTR en in het gezelschap van Wiebe Wijtzes. Verder zetten wij ook een BMW E46 M3 in voor de gebroeders Patrick en Alain Franssen, die daarmee hun comeback maken in Belcar.”

Belcar EMG - BMW E92

Maar ook de Supercar Challenge staat nog steeds op de kalender van EMG Motorsport. “We zullen echter niet het volledige kampioenschap rijden, maar met de BMW E92 GTR enkele geselecteerde races afwerken. Ook hier zijn de rijders van dienst Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes. Daarnaast kunnen ook een Renault Clio III en een Porsche 997 Cup ingezet worden maar voor deze wagens zijn er momenteel geen concrete plannen.

EMG Motorsport - 02 - Renault Clio III

Ook in het BGDC-kampioenschap is EMG Motorsport opnieuw van de partij met BMW E46 M3 voor het FSA Racing Team. De snelle Johan Huygens krijgt met Pieter Verlinden dit jaar nieuw bloed in de cockpit en de bolide onder het vertrouwde startnummer 17 steekt sinds enkele uren in een knap nieuw jasje. Waarschijnlijk verschijnt eveneens de Renault Clio III aan de start met Wiebe Wijtzes, eventueel bijgestaan door Steve Vanbellingen. Zodoende heeft EMG Motorsport ook in dit kampioenschap twee wagens in de strijd die elk in hun klasse hoog kunnen scoren.

BGDC EMG #17

En om het progamma voor 2016 volledig te maken reizen we dit jaar nogmaals naar Litouwen, waar we met een Porsche 997 Cup deelnemen aan de 17de editie van de 1000Km van Palanga. Met Tom Van Rompuy en Steve Vanbellingen liggen er al twee rijders vast voor deze race”, besluit een immer strijdlustige Edgard Terium.