Racing Team Nederland heeft deze week meer dan 1.500 km afgelegd tijdens de eerste testsessies met de nieuwe auto voor 2019/20.  Op het circuit van Aragon (Spanje) reden Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries twee dagen voor het eerst met de Oreca 07 ingezet door het Franse TDS Racing.

Racing Team Nederland debuteerde afgelopen seizoen als eerste Nederlandse team in het FIA World Sportscar Championship. Voor het wereldkampioenschap van 2019/20 switcht het naar een nieuwe auto; de in de LMP2-klasse dominante Oreca 07. Tevens is besloten deze nieuwe auto in te zetten in samenwerking met TDS Racing, dat al langdurig succesvol is met Oreca.

Mark Koense namens Racing Team Nederland: “De start van de samenwerking TDS en de Oreca was positief. De sfeer binnen het TDS-team is plezierig en professioneel, en Frits, Giedo en Nyck waren tevreden over hun eerste ervaring met de Oreca – ze hebben zonder problemen alle drie een ​​groot aantal ronden kunnen afleggen. Het waren dus twee goede en belangrijke dagen; een prima aanloop naar de officiële testritten op het circuit van Barcelona eind deze maand.”

Voorafgaand aan die testdagen in Barcelona onthult Racing Team Nederland de nieuwe livery van de auto via een online lancering.

Racing Team Nederland komt uit in de LMP2-klasse van het FIA World Sportscar Championship. Dat wereldkampioenschap telt in het seizoen 2019/20 acht races in Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

De eerste race is de 4 Hours of Silverstone op 1 september. Daarna volgen de 6 Hours of Fuji (oktober), de 4 Hours of Shanghai (november), de 8 Hours of Bahrain (december), de 6 Hours of Sao Paolo (februari) en de 1000 Miles of Sebring (maart).

De finale van het WK 2019/20 is de 24 uur van Le Mans (juni). De volledige kalender is hier te vinden: https://www.fiawec.com/en/calendar/80