Thijmen Nabuurs heeft samen met teamgenoot Jop Rappange en het V8 Racing team op het Franse circuit van Paul Ricard uitstekend revanche genomen op een desastreus verlopen seizoenstart, een paar weken eerder op het Italiaanse Monza. Tijdens het tweede raceweekend van de GT4 European Series werd twee keer een vierde plaats overall en een derde plaats in de Silver Cup gescoord waarmee de eerste punten en zilverwerk van het seizoen een feit zijn.

 

 

Op het circuit van Paul Ricard stond Thijmen Nabuurs samen met teamgenoot Jop Rappange aan de start met een nieuw opgebouwde Camaro en in de kwalificatie bleek het tempo er uitstekend in te zitten. Zowel Rappange als Nabuurs kwalificeerde zich in de top tien waarbij er in de sessie voor Nabuurs zelfs nog meer in had gezeten: “Ik kreeg het ideale rondje net niet voor elkaar en liet in een bocht een paar tiende liggen. Een top vijf had reëel gekund maar desondanks ben ik tevreden met de zevende plaats”, aldus Nabuurs na de kwalificatie.

 

 

De eerste wedstrijd van het weekend werd op zondagochtend verreden en in prachtige omstandigheden bleek de V8 Racing Camaro een uitstekend wapen op het Franse circuit. Jop Rappange startte als negende en wist zich al gauw solide in de top tien te nestelen, geen kleine opgave in een veld van ruim veertig auto’s. Met name in de tweede helft van de stint van Rappange bleek de Camaro sterker dan de concurrentie om Rappange heen en begon de Amerikaanse musclecar steeds duidelijker op de deur van de top zes te kloppen.

 

 

Toen halverwege de 60 minuten durende race Thijmen Nabuurs het stuur over mocht nemen bleek dat het V8 Racing team een uitstekende pits stop had afgeleverd. Een aantal supersnelle rondes van de coureur uit Groeningen zorgden er daarna voor dat hij na de pitstop op de vijfde plaats, en vol in het gevecht om de derde plek, lag.

Nabuurs ging op jacht naar de Fransman Cabirou in de kleine, bewegelijke Alpine A110 en als snel werd duidelijk dat de Nederlander flink wat sneller was. Een prachtige actie met ruim een kwartier nog op de klok betekende dat Nabuurs op de vierde plek terecht kwam.

 

 

Daar bleef het echter bij want op het circuit dat gedomineerd wordt door het lange rechte stuk van Mistral bleek de Mclaren die op de derde plek lag simpelweg net te snel. Een vierde plaats was echter een prachtig resultaat en de ideale manier voor Nabuurs en Rappange om hun seizoen nu echt te starten.

In de tweede wedstrijd mocht Nabuurs als eerste achter het stuur van de Camaro kruipen en een prima start leverde het V8 Racing team meteen een solide positie voorin in het grote veld op. “Ik wilde per se voor de Mercedessen komen omdat ik weet dat die supersnel zijn op dit circuit, en dat lukte”, legt Nabuurs uit. Liggend op een vijfde plaats werd de opmars gestuit door dezelfde McLaren als in de eerste wedstrijd. Nabuurs probeerde het een aantal keer maar realiseerde zich als snel dat alleen met extreem veel risico een inhaalpoging mogelijk was.

 

 

Als vijfde bracht Nabuurs de Camaro binnen voor de verplichte pitstop en opnieuw een hele goede stop van het Nederlandse team zorgde ervoor dat Jop Rappange als vierde de baan op kon en na een aantal felle gevechten finishte de fel-blauwe Camaro dan ook als vierde. En daar bleef het niet bij want die vierde plaats overall betekende ook de derde plaats in de Silver Cup, de hoogste klasse in het GT4 kampioenschap. “Dit was echt een hele goede race. We hebben laten zien dat we vooraan mee kunnen doen in een enorm veld en dat geeft heel veel voldoening en hoop voor de komende races”, aldus Thijmen Nabuurs na de wedstrijd.

Die volgende wedstrijd vindt plaats op het thuiscircuit van Zandvoort op 19 en 20 juni.