Het eerste raceweekend in het Franse Formule 4-kampioenschap in Nogaro was een succes voor Daniël Ligier uit Den Haag. Hij finishte als 3e en behaalde zijn eerste podium in race 1, en slaagde erin om drie posities te pakken, van P8 naar P5 in race 2 (omgekeerd startgrid: P1 tot en met P10 uit race 1 worden omgekeerd in race 2), ondanks enkele mechanische problemen. “Hoewel ik honger heb naar meer, is het een solide start om op voort te bouwen voor de rest van het kampioenschap. Het seizoen 2020 heeft me goed voorbereid om in 2021 aan de top te presteren en ik voel me nu één met mijn auto. ” 

 

 

Tijdens race 3 van het Nogaro-weekend had hij minder geluk. Na weer een geweldige start (van P5 naar P3) raakte hij ingeklemd tussen twee andere auto’s, beschadigde zijn voorvleugel en moest helaas opgeven. Hij is vastbesloten om nog betere resultaten te behalen in het volgende raceweekend in Magny-Cours van 7 tot en met 9 mei.

 

 

Getalenteerde jonge coureurs
Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekends op verschillende circuits in Frankrijk, Italië en Hongarije. Na dit seizoen wil Daniël naar het volgende niveau in Formule racen: Formula Alpine. De FFSA organiseert samen met Renault en andere sponsors het Franse Formule 4 kampioenschap om getalenteerde jonge coureurs van over de hele wereld de kans te bieden hun autosportcarrière te lanceren, mogelijk leidend tot racecategorieën zoals GT, uithoudingsvermogen, Formule E en Formule 1.

Frans en Nederlands
Daniël Ligier heeft de Franse en Nederlandse nationaliteit en zit op de ‘Pole Espoir’ school in Le Mans, Frankrijk. Je kunt zijn racecarrière volgen op Facebook via www.facebook.com/danielligierracing of op Instagram via www.instagram.com/danielligierracing of zijn website www.danielligier.com