De IAMS die werd aangekondigd als een compleet nieuwe autoshow in de RAI Amsterdam blijkt een schot in de roos. Afgelopen paasweekend vonden bijna 60.000 bezoekers de weg naar de RAI en daarmee werd duidelijk dat er een nieuwe traditie is geboren. De komende jaren wordt de IAMS een blijvertje tijdens de paasdagen. In tegenstelling tot de Autorai die tweejaarlijks werd georganiseerd zal deze IAMS jaarlijks terugkomen in de kalender van de RAI Amsterdam.

 

 

De initiatiefnemers Sjoerd van Stokkum (Cars & Business) en Ronald van den Broek (402 Automotive) zagen een behoefte aan een nieuwe autoshow in de hoofdstad, waarbij het draait om droomauto’s voor de echte autoliefhebber.

De bezoekers konden genieten van vele tientallen bijzondere auto’s uit privécollecties, aangevuld met droomauto’s van standhouders en natuurlijk ook auto accessoires.

Privecollecties
Sjoerd van Stokkum, mede-oprichter van Cars and Business is verheugd, dat diverse vooraanstaande autoverzamelaars hebben meegewerkt aan het voor het publiek tentoonstellen van auto’s van soms wel 20 miljoen euro per stuk! Nooit in de geschiedenis van autoshows kwamen voor meer dan 250 miljoen waarde aan auto’s naar een evenement.

 

 

Inmiddels is door diverse verzamelaars toegezegd om in een 2019 editie mee te werken aan het overbrengen van weer nieuwe topstukken.

Nieuwe traditie in het paasweekend
Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive vult aan: “Bijna 60.000 bezoekers voor een nieuwe autoshow is een unicum in de Nederlandse evenementenbranche. Natuurlijk hoopten we op tienduizenden bezoekers voor deze eerste IAMS, maar dit overtreft onze verwachtingen. Nu al staat de datum vast voor de 2e editie van deze show: het paasweekend van 18 tot en met 22 april 2019”.  Ook dan zal de IAMS starten met een Preview Night, die dit jaar door meer dan 2.500 mensen uit de automotive branche werd bezocht.