Een stap verder, een stap groter, een stap extremer…! Daarmee kondigde Donkervoort begin vorige maand het productgamma voor 2016 aan. Middels een ‘donkere’ blik maakte de buitenwereld voor het eerst kennis met de Donkervoort D8 GTO-S, de D8 GTO-RS en de voor eind dit jaar geplande D8 GTO-R. Het doek wordt echter langzaam opgelicht. Donkervoort toont dan ook met gepaste trots de eerste beelden van de deze maand verwachte GTO-S én een prachtige teaser van de eind van de zomer geplande D8 GTO-RS.

Donkervoort D8 GTO-S | De ultieme Donkervoort voor de straat

1

De GTO-S (Sport) wijkt qua ‘looks’ niet sterk af van zijn oudere broer – de D8 GTO. De focus bij de ‘S’ ligt, naast de adembenemende prestaties, echter op extra comfort en gebruiksgemak. Een echte Donkervoort, maar verder geoptimaliseerd voor straat gebruik. Perfect voor langere ritten, weekendjes weg en vakanties en nog altijd de ultieme sportwagen-beleving.

Ondanks het extra comfort, onder anderen verkregen door speciaal ontwikkelde comfort-schokdempers, blijft de GTO-S een volbloed sportwagen. Het Donkervoort vakmanschap komt tot uiting in het handgebouwde hybride chassis en de in eigen huis geproduceerde lichtgewicht koolstof carrosserie. Gecombineerd met de Audi 2,5L R5 TFSI-motor met 340 of 360 pk resulteert dit in de inmiddels karakteristieke en unieke pk-gewichtsverhouding.

Het nieuwe en strakkere interieur van de GTO-S, vervaardigd uit de hoogste kwaliteit leder, werd verder ontwikkeld rondom de rijder. Een perfecte rijpositie, een extra armsteun, een overzichtelijk dashboard, maar nog altijd ‘No Compromise’ en niet voorzien van overbodige luxe. Daarnaast beschikt de -S over een ruime bagageruimte. Een op maat gemaakte en eventueel op de interieurkleur aangepaste Donkervoort bagageset zorgt voor een nog optimalere benutting van de 240 liter tellende kofferruimte.

Kortom, de D8 GTO-S is een echte Donkervoort voor de ultieme rijbeleving op de mooiste wegen van Europa en daarbuiten!

De eerste D8 GTO-S wordt vanaf eind deze maand geleverd en heeft een vanaf prijs van € 115.173,- excl. belastingen / € 154.400,33 incl. BTW & BPM.
2