Dat de verwachtingen hoog gespannen waren tijdens de één na laatste wedstrijd van de SLK cup bleek al de vrijdag voor de wedstrijd. Diverse teams waren bezig om de juiste afstelling te krijgen voor de wedstrijd van zaterdag. Echter voor Johan de Rouw was het niet wat hij had verwacht omdat een onbesuisde actie van een rijder tijdens de DriversDays nogal wat schade aan zijn auto te weeg bracht. Wellicht was dit ook een voorbode van wat wij de zaterdag te wachten stond.

 

 

Tijdens de 1e manche kwamen diverse rijders al in aanvaring met elkaar. Wat bij Theo van de Berg zoveel schade opleverde dat hij direct uit de wedstrijd lag. Aan de kop werd er een flink robbertje gevochten tussen Martin Huisman, ( die tevens de Pole positie voor zijn rekening nam) Robin Vogel en Dirk van Dijk. De grote verrassing in de 1e manche was Ad Kras. Vooral ook omdat hij, volgens hem, geen vermogen had. Maar Ad verraste iedereen door een vierde plaats voor zich op te eisen. In het middenveld ging het vooral tussen Nandor Trumpi, Ad Bouman, Gertjan Konijnendijk en Wout de Graaff. Nog een verrassing was de enige dame in het veld, Evelin Dorssers. Evelin weet zich verrassend goed staande te houden tussen al dat mannelijk geweld en eiste een keurige 10e plaats op. Daarnaast was het John van Dartel die zich ook goed wist te weren en uiteindelijk een mooie 11e plaats voor zich opeiste.

Minder verging het Sem van Ooijen die wat (rem)problemen kende en wellicht daardoor buiten de baan kwam met zijn SLK. Ook Rogier de Mildt gaat zich steeds beter thuis voelen in de SLK Cup. Gezien zij progressie in deze wedstrijd. De 1e manche werd uiteindelijk een prooi voor Martin Huisman, gevolgd door Robin Vogel. Tijdens de tweede wedstrijd was het weer een gevecht tussen Martin Huisman, Dirk van Dijk en Robin Vogel op enige afstand gevolgd door Ad Kras, Johan de Rouw en Ad Bouman. De af en toe te hevige gevechten resulteerde in een race waar weer enkele incidentjes te melden waren. Zo verremde Theo Peters zich in de Audi S bocht, wat enkele schade aan de wagen van Niels Serry te weeg bracht. Johan de Rouw, in deze race gestart als 9e reed ondanks een niet goed afgestelde wagen een puike race door een 4e plaats voor zich op te eisen.

 

 

Evelin Dorssers, die de zaterdag te horen kreeg dat ze volgend jaar een paar keer in een open race wagen haar kunsten mag gaan vertonen, reed opnieuw een zeer sterke wedstrijd. Het leverde haar de eerste bokaal op, waar ze tijdens de prijsuitreiking zeer blij met was.

Tijdens deze race dag was ook het debuut van Pieter Schievink, die de wagen van Wybe Veenstra bestuurde. Het was voor Pieter een goede leerschool voor de 24 uren van Assen/ Zandvoort.
In midden en achterveld waren het vooral Rado Assoud, Niels Serry, en Mark Boonstra die samen met Dirk Bonenkamp die dienst uit maakte. Vooraan bleef het gevecht vooral gaan tussen de drie koplopers Dirk van Dijk, Martin Huisman en Robin Vogel. Uiteindelijk was het Martin Huisman die wederom aan het langste eind trok, gevolgd door Robin Vogel.

Laatste wedstrijd moet de beslissing brengen ( Zondag 14 oktober Zandvoort)
De laatste wedstrijd zal beslist worden wie er zich voor 2018 Mercedes SLK Cup kampioen gaan noemen .
Omdat er een schrap resultaat mee genomen mag worden in de totale puntentelling, zal de strijd in deze laatste wedstrijd gaan tussen Robin Vogel en Johan de Rouw
Ook om de derde plaats zal het nog uitermate spannend worden omdat daar nog vijf rijders voor in aanmerking komen. Dirk van Dijk- Wout de Graaf – Henk Maassen van de Brink – Martin Huisman, Grote outsider hierin is Ad Bouman,

Voor de complete uitslag: www.slkcup.nl

 

Hankook tires, FIA Formula 3 European Championship, round 5, race 2, Red Bull Ring Spielberg (A) – 31. May – 2. June 2012 *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI / Thomas Suer +++