Een klasse met alleen maar BMW racewagens gebouwd voor 1990. Is daar wel plek voor in de historische racerij. Volgens YTCC organisator Randall Lawson zeker wel. Na een try-out in 2022 tijdens de Classic GP Assen was snel duidelijk hier is gewoon behoefte aan.

“ Want de reacties waren enorm enthousiast ” Randall verteld het met een grote lach op het gezicht. “ Die eerste try-out gaf nog geen vol veld maar de tam-tam ging er wel door werken. Vooral omdat de deelnemers al snel doorhadden dat dit toch wel speciaal was. Een veld met 2002, 635, M1 en diverse speciale E30’s gaf ook voor het publiek gewoon een leuke mix. Bij de YTCC laten we al jaren zien dat auto’s met verschillende motor vermogens gewoon heel goed kunnen samen rijden. Dat is in de Bimmer Race Car Challenge niet anders. En de mix van verschillende BMW’s maakt het geen BMW cup. Het is gewoon een mooie advertentie van de geschiedenis van BMW autosport.”

2023 heeft een prachtig programma op circuits van Hockenheim, Spa Francorchamps, Assen en Dijon. “We beginnen dit jaar nog een beetje rustig. Net zoals de YTCC moet je ook dit zorgvuldig opbouwen met vooral enthousiaste en leuke mensen. Rijders die weten waar historisch racen over gaat. Rijders ook die met beleid het uiterste van hun materiaal vergen. Ik denk dat we mooie wedstrijden gaan zien met heel mooie auto’s. Wordt 2023 een succes gaan we in 2024 naar 6 events op circuits door heel Europa. Gewoon omdat het kan”.

De 2023 kalender voor de BRCC.

21/22/23 April  – Grosse Preis der Stadt Stuttgart – Hockenheim (D)
7/8/9 July  – Spa Summer Classic – Spa Francorchamps (B)
8/9/10 September – Classic GP Assen – Assen TT circuit (NL)
6/7/8 October – Dijon Motors Cup – Dijon (F)

Meer info www.ytcc.nl

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl