Het rallyteam van Toyota GAZOO Racing heeft voor het derde jaar op rij de Rally van Finland gewonnen. De Toyota Yaris WRC van Toyota coureur Ott Tänak won net als vorig jaar de Finse rally die dit jaar plaatsvond van 1 tot en met 4 augustus. De Yaris WRC van Toyota coureur Jari-Matti Latvala finishte op een zeer verdienstelijke derde plaats. Door zijn winst staat Tänak momenteel eerste in het rijdersklassement van het World Rally Championship (WRC).

Toyota GAZOO Racing staat sinds 2017 – toen het voor de eerste keer meedeed aan de Rally van Finland – ieder jaar met twee auto’s op het erepodium van de Finse rally. Tänak begon met een voorsprong van 16,4 seconden op de andere coureurs aan de finaledag van de rally. Al in de eerste van de vier etappes (‘stages’) van die dag wist hij zijn voorsprong te vergroten tot 20 seconden. Hij won de etappe, zijn tweehonderdste etappewinst in zijn rallycarrière tot nu toe.

Snelste tijd

Tänak zette tijdens de laatste etappe van de Rally van Finland (de ‘Power Stage’) de snelste tijd neer. Hierdoor pakte hij het maximaal aantal punten van dertig en klom hij op tot de eerste plaats in het rijdersklassement. Toyota coureur Latvala behaalde tijdens de Rally van Finland zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Door de dubbele podiumplek van Toyota GAZOO Racing wist Toyota’s rallyteam het verschil met de huidige nummer één van het kampioenschap te verkleinen. Toyota GAZOO Racing staat momenteel tweede.

Fantastisch

Tommi Mäkinen, teamleider: “Het voelt fantastisch om voor het derde jaar op rij de Rally van Finland te winnen, de thuisbasis van ons rallyteam. Het blijkt voor de andere deelnemers uitzonderlijk lastig om de combinatie Ott en de Yaris WRC te kloppen. Dat ook Jari-Matti op het podium staat, is geweldig. Hopelijk weten we deze mooie prestaties tijdens de volgende rally’s te evenaren of zelfs te verbeteren.’

De volgende rally van het WRC 2019 is de Rally van Duitsland op 22-25 augustus a.s.