Publiek is, in beperkte getale, toch welkom op het TT Circuit Assen tijdens DTM Assen. Tijdens de vierde ronde van het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap die wordt verreden van 4 tot en met 6 september aanstaande mogen maximaal 10.000 toeschouwers plaats nemen op de tribunes. Het evenement wordt niet alleen voor DTM-fans de eerste LIVE race van het jaar, ook het TT-circuit ontvangt voor het eerst in meer dan een half jaar weer publiek op de tribunes.  Entreekaarten zijn voor 49 euro vanaf vandaag verkrijgbaar via DTM-assen.com.

Verdeeld over 6 tribunes, normaal goed voor ruim 50 duizend zitplaatsen, worden maximaal 10.000 bezoekers per dag toegelaten die middels een geplaceerd boekingssysteem vooraf een stoeltje op de tribune kunnen  reserveren. Iedere bezoeker, jong of oud moet vooraf een toegangskaartje reserveren. De taluds en paddock blijven gesloten voor bezoekers. Een uitgekiend verkeersplan voorziet dat bezoekers dichtbij de door hen geboekte tribune parkeren.

Omdat de paddock gesloten blijft en bezoekers dus niet kunnen genieten van de traditionele pit walk en show acts, heeft DTM besloten de kaartprijzen van tot wel 79 euro voor de Hoofdtribune terug te brengen naar één kaartprijs van 49 euro per dag. Kinderen van 7 tot 14 jaar betalen 24,50 en kinderen onder de 7 mogen gratis mee. Entree- en parkeerkaarten zijn uitsluitend via DTM-assen.com te reserveren tot vrijdag 4 september om 18.00 uur.

De Nederlandse ronde in het prestigieuze toerwagenkampioenschap wordt de vierde race op de DTM-kalender. De meeste aandacht in Assen zal uitgaan naar de Poolse Formule 1-ster Robert Kubica, die begin dit jaar een contract tekende bij BMW. Ook Audi titelverdediger René Rast, die traditioneel een grote schare fans meebrengt vanuit Niedersachsen en merkgenoot Robin Frijns, de enige Nederlander in het gezelschap, worden verwacht vooraan mee te doen.

In het supportprogramma bestaande uit races in de Supercar Challenge, de Mazda MX5 Cup en het Belcar Endurance Championship komen voor het eerst de Tourenwagen Classics aan de start. In deze klasse wordt geracet met legendarische bolides uit de DTM zoals de eerste BMW M3 en de Audi V8.