Regerend kampioen en DS TECHEETAH-coureur António Félix Da Costa heeft tijdens de tweede race van de New York E-Prix de derde plaats veroverd met de DS E-TENSE FE21. Jean-Éric Vergne was minder succesvol: tijdens de kwalificatie en op de grid kreeg hij te maken met tegenslag. Na de races in New York zijn de kaarten in het ABB FIA Formula E World Championship nog niet geschud, DS TECHEETAH is nog altijd in de race voor de kampioenstitel in zowel het rijders- als het teamklassement.

 

 

Intensief gevecht
De tweede race van de New York E-Prix kan worden samengevat als een ‘intensieve strijd’. Het parcours in het fameuze stadsdeel Brooklyn was tijdens derde vrije training nog vochtig. Da Costa zette echter de beste rondetijd neer, met Vergne op P13. In de kwalificatie legde de Portugese coureur beslag op P7 op de grid, terwijl de auto van de Fransman helaas technische problemen kreeg. Jean-Éric Vergne: “Ik kon me helaas niet kwalificeren vanwege een elektrisch probleem en ik kon de race niet starten vanwege een op dat moment onbekend mankement. Maar er zijn nog vier races te gaan en alles is nog mogelijk.”

Da Costa lag in de beginfase van de tweede race in zesde positie, in een groep die de hele race een intense onderlinge strijd voerde. Door zijn perfect getimede gebruik van de aanvalsmodus vroeg in de race klom Da Costa naar de vierde plaats. In de laatste ronden van de race wist hij de derde positie en dus een podiumplaats veilig te stellen. António Félix Da Costa: “Op het podium in Amerika! Het is zo goed om dit weekend af te sluiten met een goed resultaat. De strijd gaat door tot het einde.”

 

 

Veeleisend kampioenschap
Mark Preston, DS TECHEETAH-teambaas: “Elk weekend punten mee naar huis nemen wordt de sleutel tot succes in dit kampioenschap en zowel António als Jean-Éric leveren waar nodig. Het wordt een zware strijd in het kampioenschap, maar we zijn klaar voor de uitdaging!” Thomas Chevaucher, DS Performance Director, voegt daaraan toe: “De Formule E is een zeer veeleisend kampioenschap, waarin elk detail cruciaal is. De verschillen in het klassement zijn nog heel klein en we zijn nog steeds in de race voor zowel de Teams- als Drivers-titels.”

 

 

Onvoorspelbaar
Na de elfde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship – verreden in New York – ziet het puntenlandschap in het rijders- en teamklassement er opnieuw anders uit. Da Costa staat op de tweede plaats, op slechts 5 punten achter de leider. Vergne staat op de zesde plaats, op 13 punten achter de nummer 1 in het klassement. Alles is dus nog mogelijk, net als in het teamklassement, waar DS TECHEETAH na de prestaties in New York de eerste plaats nipt heeft verloren. Het verschil met de eerste positie bedraagt slechts 2 punten. Met nog vier races te gaan, blijft de uitkomst van het zevende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship nog volledig onvoorspelbaar.

 

 

De volgende twee races in het ABB FIA Formula E World Championship vinden op 24 en 25 juli plaats in Londen. Daarna staat Berlijn (14 en 15 augustus) als de laatste en beslissende etappe van het seizoen op de agenda.