Ze hadden het aangekondigd dat ze er klaar voor waren en het bleef niet alleen bij woorden, want met een tweede plaats in de eerste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship maakten Stienes Longin, Sven Van Laere en Thomas Piessens die woorden ook waar. Het nieuwe trio maakte daarmee een droomstart en kijkt nu al uit naar de tweede wedstrijd, waarin ze met hun WOLF GB08 van Bas Koeten Racing hun huid ongetwijfeld duur zullen verkopen.

STL 2016 - 05

Ondanks het feit dat zowat alles nieuw was voor deze heren zaten ze al snel in hum ritme… Te snel zelfs, want tijdens de kwalificatie dook Stienes Longin onder de opgelegde normtijd. “Tijdens de kwalificatie werd direct een rondje in 1.32.6 gereden door Sam Dejonghe. Dus we moesten mikken tussen de 1.32.5 en 1.32.6. De tijd die ik draaide was 1.32.3. Net iets te snel”, verklaart Stienes Longin. “Maar ik was toch zeer tevreden bij  onze eerste wedstrijd op de eerste start rij te starten. De start verliep zeer vlot . Ik kon de 2de plaats behouden en moest heel even met mijn vader in gevecht gaan. Dat was natuurlijk enorm leuk om te doen. Door de drive through van Sam kwamen we als leider binnen na 50 minuten en ook dat gaf een gelukzalig gevoel. De hele de wedstrijd werden er door het team en door de piloten geen fouten gemaakt, wat resulteerde dan ook in een 2de plaats, waarmee ik zeer tevreden ben.

Net als de mijn teamgenoten ben ik heel tevreden met het resultaat dat we behaald hebben in onze eerste wedstrijd met de Wolf GB08”, treedt Thomas Piessens bij. “Ik had een vrij hectische laatste stint met veel gele vlag situaties, waardoor het erg belangrijk was om hier niet in de fout te gaan. Nu komt het er vooral op neer om nog meer ervaring op te doen met de Wolf GB08 en de set-up nog wat aan te passen aan onze rijstijl. Het was overigens een super gevoel om deel uit te maken van dit top event op Circuit Zolder en om samen met mijn teamgenoten en het team van Bas Koeten dit resultaat te behalen!

STL 2016 - 04

Ook Sven Van Laere is zeer gelukkig, ondanks een vrij beperkte voorbereiding en een gebrek aan ervaring in het rijden met een CN prototype. “We scoren al meteen een 2de plaats in het algemeen klassement en dat is onverhoopt in deze eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Elk van de drie rijders hield zich aan de richtlijnen van het team en dat heeft geloond. Nu is het kwestie van rustig verder te werken en de nodige ervaring op te doen om misschien nog een stapje hoger op het podium te mikken…”

De volgende race voor het Belcar Endurance Championship wordt afgewerkt op 11 en 12 juni op het Circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Euro Race.

STL 2016 - 06