Het vierde evenement van de 2021 Driving Fun Westfield Cup, verreden op het TT Circuit van Assen, is gewonnen door Willem Vriend (MDM Motorsport). Lex Peter (MDM) werd tweede met Ronald Lenters (MDM) op de derde podiumpositie in een evenement dat mogelijk gemaakt werd door Van Wezel Accountants en adviseurs met ANAC Carwash als podiumsponsor.

Twintig Westfields konden meteen aan de bak in de tijdtraining. Afgezien van een spin links en rechts, verliep de sessie probleemloos en klokte Sander Dullaart de snelste tijd. Ronald Lenters, altijd sterk op Assen, pakte de tweede positie met Willem Vriend als derde.

De kopstart van de eerste race was voor Lex Peters die uitstekend van zijn plek kwam, toch ging Lenters als leider de eerste bocht in. Door problemen met zijn voorremmen spinde Dullaart en moest opgeven. Dit maakte voor Lenters de weg vrij voor een dominante overwinning. Achter hem duelleerden Vriend, Peters en Jonas Wintermans om de tweede plek. Nadat Vriend zich had losgemaakt van dit duel kon hij het gat naar Lenters niet meer dichtrijden. Lenters won met een ruime voorsprong; voor Vriend en Peters met Wintermans op plek vier.

In de tweede race echter lukte het Lenters niet een gat te slaan. Vriend, Peters, Wintermans, Jan Frensch, Max van der Snel en Richard Heling bleven bij. Het duel aan kop kreeg een climax toen Vriend zich verremde bij de GT chicane, Lenters moest uitwijken en Wintermans contact maakte met Lenters. Wintermans viel uit, Lenters viel terug en Heling erfde de derde plek, maar verloor deze weer bij een spin. Peters stond continue onder druk van Vriend, maar hield met 0.073s stand voor de winst. Van der Snel werd derde, 0.024s voor Frensch die op zijn beurt slechts 0.130s voorsprong had op Lenters op plek vijf.

Twee tweede plaatsen zijn voor Vriend genoeg om de evenementswinst op zijn naam te schrijven. Lex Peters wordt tweede en Ronald Lenters pakt alsnog plek drie. Max van der Snel ziet een uitstekend optreden beloond met plek vier. Jan Frensch en Richard Heling maken de top zes vol. In het kampioenschap leidt Vriend nog, voor Jonas Wintermans en Ronald Lenters. Voor het volgende evenement zet de Driving Fun Westfield Cup koers naar het Franse Circuit Anneau du Rhin in het weekend van 18 en 19 september.

Auteur : Ivan Kok. Foto’s : Kees de Jong & Ivan Kok.