Het gaat goed met Dries Vanthoor deze zomer. Na de winst in de legendarische uithoudingswedstrijd op de Nürburgring, samen met zijn teamgenoten, Frederic Vervisch, Pierre Käffer en Frank Stippler in de Phoenix Racing Audi R8 LMS won Dries Vanthoor Blancpain GT twee weken geleden in de World Challenge Europe in Misano. Dit weekend reed Dries Vanthoor, samen met Ezequiel Perez Companc die zijn terugkeer maakte, naar een vijfde en een derde plaats in de vijfde en zesde wedstrijd van het SRO-kampioenschap, de Blancpain GT World Challenge Europe. Nu gaat het recht naar de Belgische Ardennen voor de Total 24 Hours of Spa, de grootste GT-race in de wereld en een race die Dries Vanthoor absoluut op zijn palmares wil.  

 

 

Zandvoort was alweer de derde race van de Blancpain GT World Challenge Europe, een kampioenschap dat eind deze zomer zijn twee afsluitende meetings telt, in Duitsland en Hongarije. De omloop aan de Noordzee is een oldschool circuit, dat volgend seizoen de F1 ontvangt en het staat steeds garant voor intense wedstrijden. Tijdens de chronoritten maakte Ezequiel Perez Companc zijn comeback met een tiende plaats en Dries Vanthoor zette de Audi R8 LMS op de tweede startplaats. De snelheid was er dus.

We hadden het niet onder de markt en vooral in de tweede race heb ik, zonder evenwel gekke risico’s te nemen, mijn plaats met hand en tand moeten verdedigen”, aldus de jonge Limburger. “In de eerste race van 60 minuten zijn we gestaag naar voor gereden met een mooie ereplaats als resultaat. In de tweede race was het inderdaad eerder het defensieve werk dat van pas kwam. Maar goed, een podiumplaats is altijd goed en we kunnen verder gaan op ons elan. We zijn aan een mooie reeks bezig, met een zege, een podium en een ereplaats en ik won uiteraard ook de 24 Uur van de Nürburgring midden juni.

Voor de top van de GT-wereld breekt nu een bijzonder belangrijke periode aan, met de Total 24 Hours of Spa, waar Audi weer met de zege wil aanknopen. Dries Vanthoor won zijn klasse in Le Mans, zegevierde in de 24-uursraces van Zolder en op de Nürburgring en wil Spa echt op zijn palmares inschrijven.