• Audi Sport rijder Dries Vanthoor en Will Stevens behalen schitterende zege in Brands-Hach Blancpain GT Sprint
  • Tweede race eindigt met mechanisch probleem in de pitlane

De Blancpain GT Sprint trok dit weekend naar het mooie en vooral zonnige zuiden van Engeland. In de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS reed de 20-jarige Limburger naar een sterke polepositie voor de eerste race, een eerste race die het duo Vanthoor-Stevens vervolgens naar hun hand zette. Pole en zege, de mooie reeks van Vanthoor kreeg dus ook in de Blancpain GT Sprint een vervolg. Jammer genoeg besliste het lot anders over de tweede race, die vroegtijdig in de box van het team eindigde. Dries Vanthoor is nog lang niet aan een vakantie toe, want van Engeland gaat het zowat rechtstreeks richting de Nürburgring voor de legendarische 24-uursrace in de Duitse Eifel.

 

 

Dries Vanthoor startte het weekend weer op een bijzonder indrukwekkende manier, met een tweede openevolgende polepositie in de Blancpain GT Sprint.

Dries Vanthoor, #2 Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS: “Ik doe vooral mijn best en deze kwalificatie maakt dat wij goed geplaatst zijn voor de race die er op volgt. We kenden minder geluk in de tweede kwalificatie, dus gaan we 100% focussen op de eerste wedstrijd om daar vol trachten te scoren.”

Zege van het hele team!

Dries Vanthoor en Will Stevens gaven het Belgian Audi Club Team WRT ook de zege waar ze op gehoopt hadden. Ze finishten op de prachtige omloop van Brands Hatch voor hun teamgenoten. Tijdens de eerste stint van de race, die van Dries Vanthoor, bouwde de Limburger een kleine buffer op en na een goede pistop van het team kwam Will Stevens in de #2 Audi weer als eerste de piste op. Ondanks de druk van de concurrentie, bleef Stevens in zijn ritme en was hij onmogelijk te passeren. Hij reed zeer naar de zege, de eerste in jaren op eigen bodem voor de ex-F1-rijder.

Dries Vanthoor, #2 Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS: “Wat een zege en wat een race van Will, die ondanks de druk geen enkele fout maakte en dat ook al weer na een prima strategie van het team en een dito pitstop. We pakken zeer belangrijke punten, zeker met het oog op de moeilijke race van straks.”

 Die tweede race verliep inderdaad moeilijk, want Will Stevens kwam in de start meerdere malen bijna in aanraking met deelnemers die van de baan gingen, en werd gedwongen over de brokstukken van een crash voor hem te rijden. Net na de rijderswissel verdween de Audi dan definitief in de box.