Job van Uitert heeft op Adria Raceway tijdens het tweede raceweekend van het Italiaans Formule 4 kampioenschap uitstekend gepresteerd. Het Dongense racetalent wist de eerste wedstrijd te winnen en finishte vervolgens in de tweede en derde race als tweede. Met deze resultaten stijgt de Jenzer Motorsport-coureur naar de tweede plek in het kampioenschap.

 

 

Adria Raceway is een van de weinige circuits op de kalender waar Job nog nooit racete maar van dat gebrek aan ervaring was weinig te merken tijdens de trainingen en kwalificaties waar de 18-jarige coureur tekende voor de derde en de vijfde starttijd.

De eerste wedstrijd werd in de regen verreden en dat zijn omstandigheden waar de winnaar van twee Italiaanse races in 2016 in uitblinkt. Dat bleek ook nu want toen eenmaal de safetycar naar binnen kwam begon Job meteen met zich een weg naar voren vechten. In de twaalfde ronde pakte hij de leiding af van de leider in het kampioenschap Lorenzo Colombo en liet hij niet meer los. Op weg naar zijn eerste zege van het seizoen noteerde hij en passent ook nog eens de snelste ronde en kon hij alleen maar bijzonder blij zijn: “De auto in deze race was fantastisch. Ik kon doen wat ik wilde en voelde mij compleet op mijn gemak!”

De tweede race werd verreden op een opdrogende baan nadat het in de nacht van zaterdag op zondag hard had geregend. Op deze baan vocht Job aanvankelijk als vierde om het podium en profiteerde op een tricky baan enorm van een crash tussen Colombo en de Nieuw-Zeelander Armstrong om uiteindelijk als tweede achter Leonardo Lorandi te finishen.

 

 

In de derde race van het weekend, de zesde van het seizoen, pakte Job in de eerste bocht de leiding over van Colombo maar moest een bocht later alweer die koppositie afstaan. “Ik blokkeerde net een voorwiel en dan schiet je een metertje door. Dat was voor Colombo voldoende om mij voorbij te steken”, aldus Job die vervolgens achter de kampioenschapsleider aan ging. Samen reden de twee titelconcurrenten weg bij de rest van het veld maar tot een echte aanval kwam het niet. “We waren precies even snel, wisselden snelste rondes af en op Adria kom je er dan net niet meer voorbij.” Toch is Job uiteraard zeer tevreden met zijn weekend op een voor hem nieuw circuit: “Ik heb een race gewonnen, heb drie keer op het podium gestaan en klim naar de tweede plaats in het klassement. Dat is een topweekend!”

Het volgende weekend in het Italiaans Formule 4 kampioenschap wordt in het weekend van 25 en 26 juni op het circuit van Vallelunga verreden.

fotocredit: Italian F4 Championship.