David Schneider uit Zwitserland heeft afgelopen weekend een indrukwekkend FFR-FOR debuut gemaakt in zijn Mygale SJ01. Hij won drie keer in de Formule Ford Zetec klasse op Hockenheim tijdens het ADAC Racing Weekend.

David Schneider (CHE) maakte afgelopen weekend een indrukwekkend debuut in zijn Mygale SJ01. Hij won drie keer in de FFR-FOR Formula Ford Zetec klasse tijdens het ADAC Racing Weekend. (Foto: Frank Richter)

Onder de vlag van de AvD Historic Race Cup brachten de FFR-FOR en de HRA samen 34 klassieke eenzitters op de baan, die in twee afzonderlijke groepen startten. In de race 1 pakte Marvin Brandl (GER) de eerste plaats in de Formule Opel-klasse, met een indrukwekkende vierde rondetijd achter drie HRA Formule 3-auto’s. In de FF 2000-klasse was Max Wuttke (GER) een duidelijke winnaar, terwijl Klaus-Dieter Häckel (GER) de FF 1600-klasse domineerde, gevolgd door Matthew Dean (GBR) en Roel Mulder (NED).

De tweede race op zaterdag, die helaas vroegtijdig moest worden afgebroken omdat de baantijd op was, zag veel mooie acties. In de Formule Opel-klasse eiste Jochen Thissen (GER) de tweede plaats op achter winnaar Marvin Brandl, nadat hij vanaf de 14e  startplaats was vertrokken vanwege technische problemen in de eerste race. Even indrukwekkend was Jo Zosso (CHE) in zijn Ray GR Z98. Hij begon vanaf de 15e startplaats nadat zijn gaskabel in race 1 was gebroken, om nipt als tweede te eindigen in de FF Zetec-klasse, achter David Schneider. Alan Williamson (GBR) won de FF 2000-klasse nadat Max Wuttke, die aan de leiding reed, besloot de pits in te rijden wegens sponzige remmen.  Klaus-Dieter Häckel boekte weer een overwinning in de FF 1600-klasse.

In de tweede race eindigde Jochen Thissen (GER) als tweede in de Formule Opel-klasse na vanaf de 14e plaats op de grid te zijn gestart. (Foto: Frank Richter)

In race drie op zondag, een extraatje en verreden buiten het kampioenschapsklassement, grepen 24 coureurs de kans om nog eens 20 minuten te rijden op de Hockenheimring. Ditmaal startten de HRA- en de FFR-FOR-deelnemers in één startgroep. HRA-coureur Elio Cocciarelli wist met een Formule 3-auto de eerste plaats te bemachtigen, vlak voor Marvin Brandl in zijn Formule Opel. Bernd Suckow en Jochen Thissen, ook rijdend in een Formule Opel, eindigden op de derde en vierde plaats. Klaus Dieter Häckel (FF 1600), Max Wuttke (FF 2000) en David Schneider (FF Zetec) konden opnieuw een klasse-overwinning vieren.

Het volgende race-evenement is de Westfalen Trophy van 15 tot 17 oktober op de Nürburgring, waar de FFR-FOR en HRA-rijders het raceseizoen 2021 gezamenlijk afsluiten.

Over FFR-FOR
Aan de FFR-FOR-raceseries doen doorgaans zowel professionele coureurs als amateurs en liefhebbers mee. De FFR bestaat uit Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-coureurs, terwijl de FOR-auto’s afkomstig zijn uit de eenzitterseries van de Formule Opel, die van 1988 tot 2000 reden. De gecombineerde FFR-FOR-grid brengt doorgaans coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met circuitdagen in Duitsland, Frankrijk, België en Tsjechië. Sinds 2017 maakt de FFR-FOR serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd.