Afgelopen weekend vond de 5e wedstrijd van Rallycross Challenge Europe 2016 plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Met maar liefst negen verschillende deelnemende nationaliteiten kon er gesproken worden van echte Europese actie op het circuit.

Naast deze Europese actie werd ook de laatste ronde van het Formula Rallycross kampioenschap verreden én waren er diverse Groep B auto’s te bewonderen langs maar ook op de baan.

Het goed gevulde weekend met autosport werd al dan ook al op zaterdag middag afgetrapt met de 1e manche van de Formula Rallycross Sprintcars, Sprinters en Superklasse. Hier na was het ook tijd voor de Europese Rallycross coureurs om in hun wagen te stappen en de 1e manche te gaan rijden. In de tussentijd druppelden er steeds meer bijzondere Groep B auto’s binnen op het circuit.

6

Op zondag ontbrak het dan ook aan niets en was het tijd voor een goed gevulde dag met bijzondere rallycross actie. De regen in de ochtend mochten geen naam hebben want na dit kleine buitje werd het heerlijk droog weer.

De RCE coureurs en deelnemers in de FRC klasse streden gedurende de dag om het beste plekje in de finale te bemachtigen. Tussen deze strijd door was het tijd om de verschillende Groep B auto’s ook hun demo rondes te laten rijden op de baan. Geen wedstrijd maar puur genieten van deze bijzondere auto’s weer terug op het Eurocircuit.

Ondere andere diverse Audi Quattro’s in allerlei race en rally uitvoeringen, Sunbeam Lotus, Ford Escort, Cortina en VW Golf G60 Rally reden meerdere demo rondes over het circuit.

Daarnaast stonden een aantal nog bijzondere en kostbaardere Groep B rally wagens tentoongesteld zoals de fabrieks MG Metro 6R4, Ford Rs 200 en RS 500 en Mitsubishi Evo 6,5.

In de Supercars klasse wist de Belg Johnny Verkuringen te winnen van de sterke concurrentie. Hij wist onder andere de Duitse Sven Seeliger en Britse Mark Flaherty achter zich te laten.

De slechts 17 jaar jonge Fin Jesse Kallio wist in de Super1600 klasse de winst op zijn naam te zetten. Hij was de hele dag al in gevecht met de Tsjech Josef Susta maar wist uiteindelijk zijn finale het meest slim te rijden en als eerste te finishen.

7

In de Supertouringcars + klasse was het wederom een Belg die er met de winst vandoor ging. Steve Volders toonde zich de hele dag oppermachtig en wist al zijn races inclusief de finale te winnen.

De Tsjech Roman Castoral was in de Supertouringcars – klasse de favoriet en snelste man op de baan. Gedurende de dag werd het hem moeilijk gemaakt door de Duitse Marco Wittkovski en Belgische Ivo van den Brandt. Maar ondanks deze strijd was het toch Roman Castoral die als eerste de finishvlag passeerde.

In de Formula Rallycross Sprintcars kwam Josh van de Steeg als eerste over de finish maar is het Hans Vrankx wie zich FRC Sprintcars kampioen mag noemen!

In de Formula Rallycross Sprinters en Superklasse lukte het Johan Verluys net niet om op de eerste plaats te eindigen. Dit was namelijk weggelegd voor Guy Rys. Maar Versluys mag zich daarentegen wel de FRC Sprinters en Superklasse 2016 kampioen noemen.

Zondag 30 oktober: De RTL GP Dakar Pre-proloog | KOOP NU JE TOEGANGSBEWIJS ONLINE
Het volgende evenement op het Eurocircuit is de RTL GP Dakar Pre-proloog. Voor dit evenement kunt u uw toegangsbewijs al vooraf via internet kopen. Ga naar www.eurocircuit.nl/tickets en selecteer het ticket of de tickets die u wilt kopen. Op deze manier hoeft u niet meer in de rij te staan en kunt u uw kaartje direct laten scannen en het circuit betreden.