Tijdens de Zolder Superprix waren het spannende races in de Mazda MX-5 Cup. Zonnige dagen en daardoor een droog circuit zorgde voor optimale raceomstandigheden voor de 22 coureurs tijdens het vierde seizoen van deze cup. Wederom zorgde de rijders voor een racespektakel. Marcel Dekker is op zondagmorgen de winnaar van de eerste race en in de middag gaat tijdens de tweede race de eerste podiumplaats naar Niels Langeveld.

Vervolg van de cup op Belgisch circuit
Twee maanden geleden begon het raceseizoen in Zandvoort en dit weekend werd dat vervolgd op het Belgische circuit van Zolder. Na  de vrije trainingen gingen de coureurs aan het einde van de zaterdag van start met de kwalificaties. De MX-5’s stonden vanwege het droge circuit allemaal op slicks. De ervaren András Király wist bij de kwalificaties de snelste rondetijd te realiseren met 1:47:763. Hij positioneert zich voor Niels Langeveld die een tweede plek bemachtigd met een rondetijd van 1:47:952. De derde positie is voor Dominique Kraan met een rondetijd van 1:48:182.

Marcel Dekker wint de eerste race
Op zondag vonden beide races plaats op een zonovergoten circuit. Tijdens de eerste race was de startopstelling in reversed grid. De laatste coureur van de top tien startte hierdoor als eerste, waardoor Pim van Riet op pole position stond, gevolgd door Sam Jongejan en Jordy van der Eijk. Van Riet kwam goed weg bij de start en een compact peloton ging direct richting de eerste bocht. Marcel Dekker wist in het veld bij de eerste ronde snel naar voren te klimmen, gevolgd door Toine Kreijne, Pim van Riet en Niels Langeveld. Ook Dominique Kraan, Sam Jongejan en Jordy van der Eijk sloten mooi aan in de kop bij de trein van MX-5’s. András Király wist na acht minuten ook in de groep van koprijders te komen en de derde plek te veroveren. Halverwege de Jacky Ickx Chicane moest Dekker met zijn felgroene MX-5 helaas zijn eerste plaats afstaan aan Király. Zo snel als Király naar de top klom, zo snel zakte Kreijne posities naar beneden. Routinier en Gold Cup-rijder Pim van Riet bleef daarentegen in de kopgroep en wist halverwege de race naar de derde plek te klimmen.

Halverwege de race gingen John Hoogland en Pieter van Noordenne in de eerste bocht de grindbak in. Dit zorgde voor een gele vlag in de vijftiende minuut, gevolgd door een safety car. De marshals zorgden binnen no-time voor een schoon circuit en na de korte stop wisten de rijders de race weer te hervatten. Voor Van Noordenne was de eerste race na deze actie helaas voorbij, maar Hoogland sloot zich weer aan bij het veld. Met nog zeven minuten op de klok wist Langeveld in de buurt van de kop te komen, welke werd gevormd  door het geroutineerde duo Király en Dekker. Király zijn MX-5 schoot in de noodloop en daardoor kwam Dekker aan de leiding. Dominique Kraan was genoodzaakt om tijdens de laatste minuten de pitlane in te gaan vanwege een afgebroken wiel.

Voor Laurent Fresnais en Erik Sliphorst was het ook pech in deze eerste race, want zij vlogen samen uit de Bolderbergbocht en dit betekende voor hen einde race.

Marcel Dekker is de winnaar van de eerste race, gevolgd door Niels Langeveld en Pim van Riet Winnaars in de Junior Cup zijn Sam Jongejan op de eerste plek, Jordy van der Eijk op de tweede plaats en Mik Kuiper op plaats drie. Bij de Gold-rijders pakt Pim van Riet de eerste plaats, Pieter Denys de tweede plaats en Wilfred Herder de derde. De snelste tijd gaat naar de ervaren Pim van Riet met een tijd van 1.48.341.

Slipstreamgevechten tijdens spannende tweede race
In de tweede race is de gridpositie op basis van de snelste rondetijd tijdens de kwalificatie. András Király stond hierdoor op pole position en wist bij de start goed weg te komen. Als snel werd hij gevold door Langeveld en Kraan.  Na de eerste ronde wisten Langeveld en Dekker de eraveren Király voorbij te gaan. Langeveld pakte hierin de koppositie. Het werd snel een vrij compact peloton van Niels Langeveld, Marcel Dekker, András Király, Sam Jongejan en Toine Kreijne. Tussen de voorste rijder en nummer vijf zaten slechts twee seconden verschil. In de derde ronde liet Király zich niet kennen en haalde Dekker in en pakte daarmee de tweede plek. Mik Kuiper kreeg in zowel de achttiende als eenentwintigste minuut technische problemen en moest daardoor tweemaal de pitstraat in. De vrouwelijke coureur Lisette Grinwis van Team Polyparts Rents had eveneens problemen met haar MX-5 en ging ook vroegtijdig naar de pitstraat.

Halverwege de race wist de kop van tien rijders goed bij elkaar aan te sluiten en creëerden een spectaculair slipstreamgevecht. Er werd fantastisch hard gestreden in deze top. Met nog tien minuten op de klok ontstond er een gat in de kopgroep en kwamen Langeveld en Király los van de rest van het veld.

Niels Langeveld wist na een spannende laatste ronde de eerste plaats te behalen. Gevolgd door András Király op plaats twee en Marcel Dekker op nummer drie. Bij de Junioren is Sam Jongejan de winnaar, de tweede plaats is voor Jordy van der Eijk en derde plaats voor Simon Sikhart. In de Goldcup is Pim van Riet wederom winnaar met Erik Sliphorst op plaats twee en John Hoogland als derde. De snelste tijd is voor Niels Langeveld met 1:47.813.