Vrienden van het circuit en ver daarbuiten; we did it! Racen op Le Mans, 300 kmpu op het rechte stuk, 3G in de vermaarde Porsche Curves. We hebben geen brokken gemaakt en zelfs een goed figuur geslagen. Met de no29 Ligier LMP3 reden Bob Herber en ik uiteindelijk naar een 17e plek in onze klasse en daarmee waren we het beste volledige amateurkoppel. Hieronder een ooggetuigenverslag van me myself and I.

Is Le Mans echt zo heftig?
Het is nog veel heftiger dan ze voorspelden. Weet je wat ik allemaal dacht tijdens de eerste meters op het rechte stuk van Hunadieres?  ‘Wat is het smal!  Wat stuitert die auto! Wat doen die karresporen in het midden?!  Waar is dat bordje 200 meter, waar moet ik remmen?! Wat doe ik hier? Ik wil naar huis!’ Echt dat dacht ik allemaal. Maar gek genoeg, alles,went, zelfs met ondergaande zon vol  in je bakkes de volgasknik op Mulsanne Straight  blind insturen. Al heb ik daar ‘s nachts nog wel even wakker van gelegen…

Konden jullie een beetje meekomen?
Yep, we konden echt meekomen, zowel teamgenoot Bob Herber als ik, zij het op gepaste afstand van de echte profs. DKR engineering gaf ons een geweldige afstelling die ons zoveel vertrouwen gaf dat we tijdens de race nog durfden aan te vallen ook. Daar moet je overigens wel behoorlijk de ellebogen voor gebruiken werd mij duidelijk en dat had ook heel anders af kunnen lopen, kijk maar naar onderstaande beelden!


En nu?
En nu gaan we nagenieten van de 17e plek in onze klasse ( van de 32 deelnemers) en de 26e overall ( in een veld van 50). en langs bij alle sponsors om ze te bedanken. En genieten van de documentaire die Ziggo Sport van dit avontuur uitzendt aanstaande zondag 23 juni om 11.00! En daarna? Dat vertel ik volgende keer wel!

Foto: Jip Barth