Op donderdag 25 april werd op het circuit Zandvoort de 2e clubrace verreden van de ACNN. De regen, een spelbreker voor de toeschouwers, zorgde voor spectaculaire tweede race van de Continent cup, de Zilhouette cup en de gast klasse PCR. In de tweede race van de Continent cup en Zilhouette cup was het bij de start redelijk droog maar gedurende de race veranderde het circuit in een waterballet. Het was Marcel van der Lyke in de Zilhouette die nipt wist te winnen met een halve wagen voorsprong op de leider in het kampioenschap Bernard Blaak.

Bandenwissel Bernard Blaak foto Henk Hali

Het was voor Marcel zijn eerste overwinning in zijn carrière. Hij was gestart op regenbanden, een gok die goed uitpakte. Bernard was gestart op slicks en wisselde bij de verplichte pitsstop naar regenbanden. Wat er volgde was een prachtige inhaal race waarbij Bernard een halve wagen lengte te kort kwam om de overwinning te behalen.

De Continent cup werd gedomineerd door het team Auke Wiegers en Daniel Meendering. In beide races gingen ze met de overwinning aan de haal. Het Circuit Zandvoort ligt dit duo goed. De beide rijders deden qua rondentijden niets voor elkaar onder. De tweede race op een kletsnatte baan liepen zij secondes per ronde uit op de rest van het veld.

Rijderswissel Auke Wiegers Daniel Meendering foto Henk Hali

De PTC cup bracht niet het spektakel dat we van deze cup gewend zijn. In twee nette races wist Roy Haak de overwinningen naar zich toe te trekken.

Roy Haak in actie foto Dirk van Zon

Deze coureur uit Westerbork die de eerste races door studieverplichtingen moest missen kan de achtervolging op de koploper in deze cup Noah Hermans inzetten.

De volgende en derde clubrace van de ACNN wordt verreden op zondag 19 mei op het TT circuit van Assen.

Gastklasse PCR ‘foto Dirk van Zon 

Als gastklasse maken de Porsches van de PCR deel uit van dit evenement.
Voor meer informatie en uitslagen kijkt u op www.acnn.nl