Op 31 maart werd de eerste race verreden van seizoen 2019 bij de ACNN op het TT circuit Assen. Wij zijn weer van start gegaan met een mooi voorjaars zonnetje. De coureurs, die veel testwerk hadden verricht, stonden weer te trappelen om te gaan racen. Het was de jeugd die zich opvallend manifesteerde en lieten zien dat er dit seizoen met hun rekening moet worden gehouden.
In de DTC1 Cup waren het Maxime Oosten en Milan Teekens die met een snelste rondetijd van 1.51 indruk maakte en in de eerste race als tweede finishte en de tweede race hun eerste overwinning boekte.

Dit jeugdige tweetal heeft in de winter hun racelicentie gehaald bij de Advanced Driving School en startte in een Zilhouette met een dikke motor erin, waarmee Maxime’s vader en oom eerder successen hebben behaald bij de ACNN en de  Supercar Challenge. In de PTC cup was het ook de jeugd die zich van voren liet zien. Het waren Noah Hermans en Ferron Mulder die beide races een felle strijd leverden. In de eerste race was het Noah Hermans die als eerste de finish lijn passeerde en in de tweede race was het Ferron Mulder die als eerste de  zwart/wit  geblokte vlag passeerde. Alle ingrediënten lijken weer aanwezig om in de PTC cup een spannend seizoen tegemoet te gaan.

De AVENGER cup ligt weer op koers om in 2019 weer te gaan groeien. Door een initiatief van een aantal rijders is het veld weer groter geworden en als de voortekenen ons niet bedriegen zal gedurende het seizoen deze groei zich doorzetten. Het was mooi om te zien dat Ewald Klip die zijn helm aan de wilgen had gehangen een prachtige comeback maakte en beide races op zijn naam wist te schrijven.

In de BMW Continent Cup (voorheen Ooperon Cup) is de strijd als vanouds heftig en op het scherpst van de snede. In de eerste race werd de uiteindelijke uitslag aangepast omdat enkele rijders, die in de top vijf waren gefinisht, niet aan het minimum gewicht voldeden. Door deze herziene uitslag waren het Auke Wiegers en Daniel Meendering die hun eerste overwinning van het seizoen 2019 behaalden. In de tweede race was het “good old” Henk Tappel die de overwinning opeiste. In de BMW Continent Rookie cup was het Harm Jensma die twee keer zegevierend over de finish kwam.De strijd in de Zilhouette cup lijkt na dit eerste evenement te gaan tussen Bernard Blaak en Jan Berry Drenth. Beide coureurs waren in deze eerste twee races het meest stabiel. Opvallend was dat snelle rondetijden werden afgewisseld door mindere rondetijden. Hetgeen betekent dat veel rijders op zoek zijn naar de juiste vorm en ritme.


De volgende race van de ACNN zal verreden op Circuit Zandvoort op donderdag 25 April.
Voor alle informatie kijkt u op http://www.acnn.nl.