Het weekend van zaterdag 30 juni stond het tweede raceweekend van de Ford Fiesta Sprint Cup op het programma. Op het circuit van Zolder werd de ‘Zolder Superprix’ verreden. Het Ford Wensink Racing Team met coureur Liroy Stuart stond ook aan de start om weer een gooi te doen naar een plaats op het podium.

 

 

Op donderdag 28 juni tijdens de internationale trainingssessie was Liroy Stuart van het hele veld de snelste. Aan deze trainingssessie deden ook de coureurs van de Ford Fiesta Sprint Cup België mee en ook zij kwamen niet aan de tijd van Liroy, die een halve seconde voor bleef op de rest.

De succesvolle trainingssessie was geen garantie voor een goede eindklassering in de eerste race van het weekend. De auto van Stuart kampte met een aantal technische problemen waaronder olielekkage en verlies van turbodruk. Liroy moest alle zeilen bijzetten om te strijden voor een goed resultaat. Toch behaalde Liroy door zijn ervaring een mooie tweede plek achter Laurens de Wit.

 

 

De tweede race werd een ander verhaal. Na een aantal rondjes moest Liroy de auto noodgedwongen aan de kant zetten om grotere schade te voorkomen. Hierdoor werd de finish van de tweede race niet bereikt. Naast Liroy hadden ook een aantal andere coureurs problemen met hun auto.

Liroy Stuart over het raceweekend in Zolder: “Tijdens de trainingen voelde de auto heel goed. Ik ging als een speer en had veel vertrouwen. Helaas kampten we tijdens de races met een aantal technische problemen waardoor ik niet het maximale eruit kon halen. We moeten nog uitzoeken wat de oorzaak precies is maar ik heb er vertrouwen in dat we de oorzaak snel vinden. We hadden tussen de twee races te weinig tijd om de problemen te verhelpen, waardoor ik de tweede race voortijdig moest staken. Maar met de vorm zit het wel goed, dus ik kijk uit naar de volgende races!”

 

 

Het volgende raceweekend staat gepland van 17 t/m 19 augustus in Assen. Dan gaat de Ford Fiesta Sprint Cup verder tijdens de Gamma Racing Days op het TT circuit van Assen. Dat belooft een spektakel te worden.