Na Afrika en Zuid-Amerika werd de Dakar rally voor het eerst verreden in Azië. Saoedi-Arabië zou een zeer uitgestrekt land blijken met hele mooie en vooral indrukwekkende landschappen. Michiel Becx nam dit jaar deel aan de prestigieuze rally als teamlid van De Rooy Iveco waarbinnen hij met zijn Iveco Trakker de “snelle assistentie” moest verzorgen voor zijn twee kopmannen. Laat dat nu net op zijn lijf geschreven zijn, want service verlenen zit nu eenmaal in Michiel’s DNA!

Samen met Edwin Kuijpers als zijn navigator en Bernard der Kinderen als monteur zouden ze in week 1 heel regelmatig in die depannage-rol aan de bak moeten. Vooral kopman Vick Versteijnen werd getroffen door het noodlot. Zijn kapotte stuurstang bleek nog op een redelijk standaard manier te verhelpen. Maar toen Vick een gat in zijn versnellingsbak bleek te hebben, moest de bemanning van Michiel improviseren met o.a. kneedbaar aluminium en lapjes rubber om het gat te dichten. Ook dat lukte! Ook de andere kopman van team De Rooy, Janus van Kasteren, kwam niet ongeschonden de eerste week door. Hij werd met name getroffen door een groot aantal lekke banden.

Met een vierde plaats in het truck-klassement voor Janus mag team De Rooy tevreden terugkijken op week 1. Ook Michiel Becx is tevreden over het verloop van de eerste 6 etappes. Daar waar nodig kon hij de assistentie verlenen die van hem en zijn bemanning gevraagd werd, en daarnaast kon hij lekker racen. Zijn Iveco truck (11 ton!) voelde echt super-robuust en betrouwbaar aan: “Een knoest van een auto is het. Als je daar gas mee geeft… dat ding doet het gewoon altijd. Hij is altijd wakker!”. Daarnaast draagt zijn 17e plaats in de rangschikking ook bij aan dat goede gevoel.

We zijn benieuwd wat week 2 weer voor verrassingen gaat brengen. Het blijft rally rijden dus het wordt gegarandeerd weer een spektakel. We wensen Michiel en de rest van team De Rooy heel veel succes!!