De GTC Rally staat dit jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli op de wedstrijdkalender. Het draaiboek ligt klaar en de organisatie gaat door. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers, medewerkers en het publiek staat op de eerste plaats. De organisatie is klaar om wederom een prachtig evenement neer te zetten, hierbij houden we uiteraard de vorderingen omtrent de Corona crisis nauwlettend in de gaten. Bij groen licht van de overheid zullen wij waarschijnlijk een van de eerste zijn, wij willen dan ook het goede voorbeeld geven. Wij gaan alleen door indien dit verantwoord en haalbaar is. Natuurlijk houden wij ons aan de afspraken en zal dit volgens strenge regels gaan, vandaar dit Corona protocol.

 

 

Doelstelling
Het Corona virus heeft heel Nederland op zijn kop gezet. De samenleving zal nooit meer hetzelfde zijn en er zullen veel dingen verandert worden. Fysiek contact moet zoveel mogelijk vermeden worden, hierbij handteren wij een minimale afstand van 1,5m. Het digitale leven gaat steeds meer worden. Ook wij gaan hierin mee, Digitaal documenten inleveren, kaarten verkopen etc.

Het bij elkaar brengen van publiek is zeker dit jaar niet mogelijk. De publiekspunten en VIP ruimtes zullen dus worden geschrapt.  Het voordeel bij de GTC Rally is dat het een buiten evenement is. Ons parcours gaat over een lengte van 80 km, hier zullen wij dus zeker genoeg publiek kwijt kunnen, volgens de 1,5m afstand.

 

 

Maatregelen

Vrijwilligers

 1. Onze enthousiaste vrijwilligers moeten verantwoord te werk kunnen gaan. Daarom krijgt iedere vrijwilliger vooraf een pakket mee met hierin: handschoenen, desinfectie gel, mondkapje en een veiligheidsbril.
 2. Het opbouwen en afbouwen van de proeven zal niet in grote groepen gebeuren. Dit mag met maximaal 3 personen per auto.
 3. Tijdens het evenement zal het eten van de vrijwilligers in aparte groepen gebeuren, op 1,5m afstand. Toezicht hierop is belangrijk en zal gebeuren door medewerkers van de GTC Rally.

 

 

 

Publiek

 1. Zeker dit jaar zal het bij elkaar komen van grote groepen nog niet kunnen. Dit betekend dat wij eventueel de VIP ruimtes en publiekspunten kunnen schrappen.
 2. Wij stimuleren het verkoop van entreekaarten online.
 3. Tijdens het evenement willen wij zoveel mogelijk pinnen als betaalmiddel.
 4. Er zal geen afterparty/feest plaatsvinden tijdens de GTC Rally dit jaar.
 5. Het verzoek om niet met grote groepen bij elkaar te gaan staan met behulp van markeringsborden. Wij gaan er vanuit dat ons publiek zelf de verantwoordelijkheid neemt en zich hieraan houd. Mochten wij opmerken dat dit niet gebeurd zullen wij er uiteraard op attenderen dat er een afstand van 1,5m moet worden gehanteerd.
 6. Wij willen de GTC Rally maximaal in de aandacht brengen via social media. Hierbij gaan wij gebruik maken van een live stream. Zo kunnen de thuisblijvers ons evenement ook volgen vanaf een veilige afstand.

Deelnemers

 1. Wij willen fysiek contact onder onze deelnemers beperken. Daarom gaat de documenten controle digitaal gebeuren.
 2. Tijdkaartcontroles gebeuren enkel via rallysafe. Dus geen contact tussen officials en deelnemers.
 3. Deelnemers worden verzocht zoveel mogelijk in hun auto te blijven gedurende het evenement.
 4. Een apart service terrein voor teams uit risico gebieden. Teams dienen dit zelf aan te geven aangezien wij hun verblijf voorheen niet weten.
 5. Prijsuitreiking zal plaatsvinden op een aparte locatie en vanuit de auto.

 

 

 

Sponsoren

Zeker dit jaar is het binnenhalen van sponsoring lastig maar zeker noodzakelijk. Zonder onze trouwe sponsoren kunnen wij als organisatie niets organiseren. Omdat wij dit jaar niet het evenement kunnen verwezenlijken zoals we eigenlijk willen moeten we gaan denken in oplossingen. Het uitreiken van VIP kaarten zal te vervallen komen omdat wij geen grote groepen mogen samenbrengen. Met de volgende punten willen wij onze sponsoren tegemoet komen.

 1. We gaan de media aandacht voor ons evenement en de sponsoren groter maken. Zo gaan wij met RTL 7 een grote uitzending maken met hierin extra aandacht voor onze sponsoren.
 2. Er zal dit jaar een live stream komen via Facebook en Youtube. Deze is voor iedereen toegankelijk, tijdens deze live stream krijgen onze sponsoren ook de extra aandacht.
 3. Extra reclame op onze social media.
 4. Extra reclame uitingen bij de proeven

Extra reclame uitingen bij gedrukte rallyitems