De vierde ronde van de Competition102 GT4 European Series zal plaatsvinden op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België. Een totaal van 29 auto’s zijn voor de twee-uursrace ingeschreven op 9 juli en 15 andere GT4-auto’s zijn in de Britse GT Championship ingeschreven. Op Spa zal een record van 44 GT4 racekanonnen te zien zijn.

Nieuwe teams en auto’s in de serie.
PROsport zal een vierde auto inzetten dit weekend en voegt een Porsche Cayman Clubsport GT4 toe op haar line-up van Spa. Pall-Ex Slidesport Motorsport, Rodrigues en Esky Invento Racing Team gaat elke run racen in een Maserati GranTurismo MC GT4, terwijl Belgian Delahaye Racing Team is ingesteld om te concurreren met een Porsche. Tim Coronel en Pieter Christiaan van Oranje zijn terug in actie op Spa, de heren besturen de # 111 Sin Sin Cars R1 GT4.

888

Het door brand getroffen V8 Racing team is genoodzaakt om van auto’s te veranderen.
Het vertrouwde geluid van de twee V8 Racing Chevrolet Camaro’s zullen we missen op Spa dit weekend. Beide auto’s, evenals de Las Moras Racing Team BMW M3 GT4 van Liesette Braams, werden onherstelbaar beschadigd tijdens een grote brand in de werkplaats van V8 Racing iets meer dan twee weken geleden. Het Nederlandse team weigert natuurlijk om op te geven en zal in Spa met een paar van Mathol Racing, Aston Martin Vantage’s GT4 op de startgrid staan.

Nieuwe winnaars in Spa?
De dubbele winnaar van vorig jaar, de Bulgaarse Pavel Lefterov, verliet de Competition102 GT4 European Series om andere race mogelijkheden na te streven. In 2014 waren V8 Racing en Racing Team Holland powered by Ekris Motorsport de winnaars van de twee een-uur races. Marcel Nooren, Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende hopen terug te keren naar de top van het podium met hun teams dit jaar, maar zij worden geconfronteerd hevige concurrentie op de 7 km lange circuit.

De twee-uursrace start 12:10 lokale tijd op zaterdag 9 juli. Zoals gebruikelijk, live timing is beschikbaar op www.gt4series.com/live.

Click here to download the Spa-Francorchamps entry list

Resterende kalender 2016

8-9 juli: Spa-Francorchamps / Endurance – 25 Uren Fun Cup (België)

23-25 september: Budapest / Sprint – DTM (Hongarije)

07-09 oktober 2016: Zandvoort / Sprint – Final wedstrijd (Nederland)

88888