De tweede ronde van de Competition102 GT4 European Series zal worden verreden tijdens de 75ste editie van de ‘Grand Prix de Pau’. Het is sinds het kampioenschap het eerste bezoek aan de Franse stad en gaat concurreren met andere stratencircuits. 23 auto’s op de grid en aan de vooravond van de gebeurtenis die wordt beschouwd als één van de hoogtepunten van het seizoen. De Italiaanse coureurs Luca Anselmi en Giorgio Sernagiotto verschijnen aan de start als kampioenschap leiders, maar er zal worden gejaagd op de Maserati GranTurismo MC GT4 door de concurrentie.

201504252 LMRT

De coureurs van Villorba Corse wonnen de opening race op Monza vorig maand en werden zesde in de PRO-klasse op zondag. Het was genoeg om de bovenste plek te claimen in het kampioenschap, maar de concurrentie is niet ver weg. Tweede in het klassement zijn Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje. De Ekris BMW M4 GT4 rijders staan vijf punten achter op de leiders en behaalde één podium finish in Italië.

GT4series Monza 22-24.04.2016 Photographer Chris Schotanus

Gelijk in punten zijn Duncan Huisman en Luc Braams. Rijdend in de Chevrolet Camaro GT4 namen de Nederlanders de trofee voor de tweede plaats in ontvangst in de laatste race op Monza. Ze vallen niet alleen de Maserati en BMW aan, ze moeten ook in hun spiegels kijken naar de tweede Chevrolet als regerend kampioen Jelle Beelen en Marcel Nooren nog slechts één punt achter staan. Echter Beelen zal niet aanwezig zijn in Pau en zijn plaats zal worden ingenomen door Donald Molenaar.