Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan dertig jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Afgelopen weekend tekende hij voor een schitterende prestatie in de 24 Hours of Zolder, met een vijfde plaats algemeen en een derde plaats in de sterkbezette categorie voor de GT-wagens, de Belcar 1. Vanbellingen deelde de Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Comparex Racing by EMG Motorsport met Niels Cox, Jens Verbesselt, Erik van den Munckhof en Wiebe Wijtzes. Het team kende één ongeplande reparatie aan de wagen, maar legde verder een schitterend parcours af. 

 

 

De 24 Hours of Zolder is en blijft een uitzonderlijk zware wedstrijd en daar was ook deze editie 2018 geen uitzondering van. De troepen van Comparex Racing by EMG Motorsport waren dan ook perfect voorbereid op de race en werkten de volledige raceweek in functie van de wedstrijd. De trainingen en kwalificaties verliepen prima en het vijftal in de Porsche 991 had dan ook een positief gevoel voor de race die zaterdag om 16u30 startte.

Steve Vanbellingen: “Zolder is en blijft een loodzware uithoudingsrace, dat klopt. Na de wat moeilijke aanloop van het seizoen, volgde de zege in Palanga en zijn we dus met goede hoop naar Limburg gekomen. Onze auto was perfect voorbereid, het team is homogeen en de technische crew van EMG Motorsport werkt perfect. Als je die elementen samenvoegt, dan kan je al op een goed resultaat hopen. Dat is echter helemaal geen garantie op een resultaat, want hier kan alles gebeuren. Er is het verkeer, het is een slopende wedstrijd en je kan ook gewoon brute pech hebben.

 

 

De wedstrijd begon goed voor de Porsche die op regelmaat naar de top 10 reed en zonder zorgen de nacht indook. Een steen in de radiator zorgde echter voor het enige oponthoud in de race, een oponthoud dat uiteindelijk geen fundamentele rol in de einduitslag zou spelen.

Steve Vanbellingen: “Op die manier verloren we wel de aansluiting bij de kopgroep, maar we konden onze positie in de top 10 algemeen behouden. We nestelden ons goed in de top 10 en schoven doorheen de dag, op zondag, weer naar de top 5 op. Net na de middag kreeg een van de concurrenten dan pech en wij konden naar de derde plaats in de Belcar 1 GT-klasse rijden, meteen ook goed voor een knappe plek in de top 5, in het zog van de overblijvende prototypes. Uiteraard is heel het team enorm gelukkig met deze prachtige ereplaats en het podium, dit bewijst meer dan eens dat we met het hele team van Comparex Racing by EMG Motorsport op de goede weg zijn! Ik kijk alvast uit naar uit naar het vervolg van het seizoen.

 

 

 Ik wil ook alle partners bedanken voor de samenwerking en op deze manier hebben we een schitterend menselijk en sportief avontuur tot een goed einde gebracht.”