Vanaf heden heet het Zandvoortse racecircuit CM.com Circuit Zandvoort. CM.com verbindt zich als naamgevend partner aan Circuit Zandvoort. Het partnership is een volgende stap na de bestaande samenwerking die CM.com heeft met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Een logische volgens de ambitieuze Nederlandse bedrijven in de doorontwikkeling van digitale bezoekersbeleving. Met andere woorden: Circuit Zandvoort zet met CM.com in op (digitale) transformatie.

Het partnership tussen CM.com en Circuit Zandvoort kent zijn oorsprong in een reeds bestaande samenwerking met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Hierbij speelt CM.com onder andere een centrale rol rondom het ticketing-proces. Met een breed scala aan tools, biedt CM.com mobiele persoonlijke communicatieoplossingen voor kaarthouders van de Dutch Grand Prix. CM.com Circuit Zandvoort gaat tevens gebruikmaken van het innovatieve platform van CM.com voor onder meer haar zakelijke- en publieksevenementen.

Voor CM.com is Circuit Zandvoort een unieke locatie waar sport en verschillende doelgroepen samenkomen en waar online contact zich verbindt met live communicatie. CM.com koppelt bedrijven wereldwijd aan mensen via hun mobiele telefoon. Circuit Zandvoort verbindt mensen en bedrijven via de emotie van (auto)sport. Naast het opbouwen van naamsbekendheid van CM.com is dat hetgeen de partners samenbrengt. Daarnaast is CM.com een techbedrijf en liefhebber van sport en heeft Circuit Zandvoort als sport venue een liefde voor techniek.

Conversational Commerce
Het beursgenoteerde CM.com pakt samen met CM.com Circuit Zandvoort de digitale transitie van het iconische duinencircuit aan met slimme mobiele communicatie- en betaaloplossingen. Die zorgen voor een optimale fanbeleving in de gehele customer journey van de bezoeker. Vanaf het eerste contactmoment kan de evenementbezoeker proactief op de hoogte worden gehouden met relevante, gepersonaliseerde informatie. Van pre- en onsite registratie en diverse reminders tot aan de nazorg via een breed scala aan kanalen zoals Whatsapp en Facebook Messenger.

Evenementen locatie
Naast het vormen van een legendarisch strijdtoneel voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en het organiseren en faciliteren van een brede selectie van auto-evenementen, heeft Circuit Zandvoort zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld tot multifunctionele evenementenlocatie, met onder meer zakelijke evenementen en congressen en niet-autosport gerelateerde activiteiten, zoals EV Experience, Circuit Run en Daikin NK Inlineskaten. De samenwerking tussen CM.com en het circuit sluit volledig aan bij de ambitie om de locatie verder te ontwikkelen tot een breder business- en leisure venue, waarbij gastgerichtheid centraal staat.

 

Quotes
Digitale innovatie in de evenementenwereld is in een versnelling geraakt sinds de uitbraak van COVID-19. Onze missie is om het leven van mensen gemakkelijker, veiliger en mooier te maken door middel van technologie. Na een reeks F1-races zonder publiek, hebben Formule 1 fans  behoefte om hun idolen weer in real-life te bewonderen. Het is nog speculeren in welke vorm dit exact zal gaan zijn volgend jaar, maar we gaan fans ook in de veranderde situatie zo goed mogelijk bedienen zodat ze op CM.com Circuit Zandvoort van sport kunnen genieten zoals ze dat gewend zijn.

De samenwerking gaat verder dan alleen een nieuwe naam voor het circuit. We zetten al onze tools in om de evenementbezoeker een VIP-ervaring te bieden. Naast naamsbekendheid bij diverse doelgroepen, verbindt Circuit Zandvoort met haar diversiteit aan (sport)activiteiten en internationale karakter mensen door middel van sport en emotie, wat volledig aansluit op onze ambitie. Dit maakt van Circuit Zandvoort een gelijkwaardige partner om mee samen te werken,” aldus Jeroen van Glabbeek, CEO van CM.com.

Robert van Overdijk, CEO Circuit Zandvoort: “Circuit Zandvoort is officieel klaar voor de Formule 1. We hebben recent de Grade 1-licentie in ontvangst genomen. Na de fysieke transformatie met aangepaste faciliteiten en infrastructuur, ondergaan we ook een digitale metamorfose met onze partner CM.com. Naast aansluiting op technisch gebied merkten we al heel snel dat onze beide organisaties visie en ambitie delen; we zijn beide gepassioneerd over het aanboren van nieuwe kansen in klantgericht denken.

In CM.com, met haar jarenlange expertise op het gebied van mobiele technologie en betalingen, hebben wij een betrouwbare partner gevonden die we nu ook met trots toevoegen aan de naam van ons circuit. Op ieder moment van contact met onze klanten wil je aan hun wensen en verwachtingen  voldoen. Met behulp van de kennis en de tools van CM.com kunnen we deze verwachtingen van onze bezoekers overtreffen”.

Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties