Mari Boya begint samen met MP Motorsport aan zijn debuutseizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap. Daarbij kan de Spanjaard voortbouwen op zijn ervaring met MP in de Spaanse Formule 4 en het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). Dat betekent dat de 18-jarige coureur uit Lleida in 2023 in een vertrouwde omgeving van start gaat met zijn eerste jaar in de opstapklasse naar de Formule 1.

Tijdens de recente naseizoenstest op Jérez stapte Boya voor het eerst in de Formule 3-auto van MP. De Spanjaard nam daarbij deel aan alle drie testdagen. In zijn eerste kilometers in de Dallara-Mécachrome F3-19 liet hij zich van zijn beste kant zien, met als gevolg dat hij in 2023 aan een seizoen in de FIA Formule 3 mag beginnen, een seizoen dat voor het eerst ook races in Melbourne en Monaco omvat.

“Het is geweldig om te beseffen dat ik me deze winter mag voorbereiden op een belangrijke volgende stap in mijn carrière: de overstap naar de FIA Formule 3 met MP Motorsport”, aldus Boya. “En het is zo fijn dat ik dat samen met MP kan doen. In 2020, maar ook in de afgelopen maanden heb ik heel goed met het team samengewerkt. Daarom twijfelde ik er geen moment aan om voor mijn FIA F3-debuut bij MP te tekenen. Ik kijk ernaar uit om straks voor het oog van alle F1-teams te rijden en kan niet wachten op de eerste wedstrijden in Bahrein!”

“Het doet ons goed om Mari welkom te heten in ons FIA F3-team”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Hij is straks weliswaar een nieuwkomer in de FIA F3, maar voor ons is hij een oude bekende. Hij kende een voortreffelijk eerste seizoen in de autosport, bij ons in de Spaanse Formule 4, en het was fantastisch om hem in de loop van dit seizoen weer in ons FRECA-team te mogen begroeten. In de F3-naseizoenstest toonde hij al volop snelheid. Die belofte willen we graag als basis gebruiken om hem klaar te stomen voor een zo sterk mogelijk debuutjaar in de FIA F3.”

Tijdens zijn succesvolle kartcarrière won Boya onder meer de FIA Karting Academy Trophy van 2018. Daarna maakte hij in 2020 met MP Motorsport de overstap naar de formuleauto’s. Met drie overwinningen, 14 podiumplaatsen en twee pole positions werd de Spanjaard dat jaar tweede in het Spaanse F4-kampioenschap. Daarna reed Boya twee seizoenen in het FRECA, waarin hij dit jaar tiende werd in het kampioenschap. Halverwege het FRECA-seizoen keerde hij terug bij MP.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl